Zimski športi

Anamarija Lampič: Odkrito ciljam na olimpijsko medaljo, a zavedam se, da nisem edina

Ljubljana, 22. 11. 2021 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V petek se v finski Ruki tradicionalno začenja sezona svetovnega pokala, že jubilejna 40. po vrsti. Že prvi dan bo na vrsti za Slovenijo najbolj zanimiva disciplina, sprint v klasični tehniki. Na uvodu v sezono, cilj bo olimpijska medalja, bodo nastopili Anamarija Lampič, Eva Urevc ter Miha Šimenc in Janez Lampič. Lampičeva sta še v Sloveniji, v Ruko bosta odpotovala v torek, Brodar, Urevčeva in Šimenc pa so že v Skandinaviji in se danes selijo v Ruko. Napovedano je pravo zimsko vreme, od –15 do –20 stopinj Celzija.

Več videovsebin
  • Selektor Nejc Brodar pred začetkom tekaške sezone
    10:57
    Selektor Nejc Brodar pred začetkom tekaške sezone
  • Anamarija Lampič pred začetkom tekaške sezone
    02:06
    Anamarija Lampič pred začetkom tekaške sezone
Anamarija Lampič
Anamarija Lampič FOTO: Damjan Žibert

Konec tedna se bo začela olimpijska sezona v smučarskem teku, prve tekme svetovnega pokala bodo v Ruki na Finskem. Že v petek bo na vrsti za Slovenijo najbolj zanimiva disciplina, sprint v klasični tehniki. Na uvodu v sezono, cilj bo olimpijska medalja, bodo nastopili Anamarija Lampič, Eva Urevc ter Miha Šimenc in Janez Lampič. Vrhunec sezone bo v Pekingu februarja, kjer se bodo delile olimpijske medalje, januarja pa bo pred tem v Planici zadnja tekma svetovnega pokala pred odhodom na Kitajsko.

Gledala sem poleti olimpijske igre v Tokiu. Tam je bilo zelo vroče, v Pekingu pa bo zelo mrzlo. Na koledarju sem že dolgo nazaj s piko označila 8. februar, na kulturni praznik bo olimpijska tekma v sprintu, pravi dan za kaj lepega. Anamarija Lampič

"Malce še čutim posledice na glasu, a upam, da imam prehladov za tri leta dovolj. Tri leta nisem bila bolna, zdaj sem dvakrat v dveh mesecih obležala, na srečo ni bilo za antibiotike. A morda je bilo to dobro za počitek in sem zdaj res pripravljena na novo sezono," je za uradno stran SZS povedala Anamarija Lampič, ki si seveda kot glavni cilj sezone postavlja olimpijske igre v Pekingu. "Želja je medalja, tu ne bom ovinkarila. A eno je želja, drugo pa realnost. Mislim, da sem realno tega sposobna in delala bom na tem, da mi uspe. Gotovo pa ima podobne cilje še cel kup tekmovalk," je iskrena najboljša slovenska tekačica Anamarija Lampič. "Ne dvomim, da sem dobro pripravljena. Zagotovo pa prve tekme pokažejo kam spadaš. Po tekmi na razdalji lahko rečem, da sem v klasični tehniki napredovala. Mislim, da je tudi v prosti tehniki tudi napredek, a videli bomo, kaj bodo tekme prinesle. Glavni cilj sezone so olimpijske igre, a grem iz tekme v tekmo," pa pravi drugo močno slovensko tekaško orožje Eva Urevc. "Verjamem, da smo uspešno in dobro trenirali in se že veselim prvih tekem svetovnega pokala. Začnemo s šprintom v klasiki, potem pa sledita še dve razdalji," je bil jedrnat prvi trener Nejc Brodar.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pojtrarara
22. 11. 2021 15.57
Ana za nas si vsakem primeru zlata naša športnica... a želim ti iz srca,da postaneš olimpijsko zlata... ali vsaj z medaljo. Si zaslužiš.