Zimski športi

Anamarija Lampič: Upam, da bom pripravljenost do OI še stopnjevala

LJubljana, 20. 12. 2021 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Anamarija Lampič in Eva Urevc sta v nedeljo v Dresdnu kljub padcu zasedli tretje mesto na ekipnem sprintu za svetovni pokal smučarskih tekačic. Lampičeva je bila dan prej posamično tretja, Urevčeva pa šesta. To je bila zadnja tekma pred novoletno turnejo, ki se bo začela 28. in 29. decembra v švicarskem Lenzerheideju.

Anamarija Lampič je na novinarski konferenci v Ljubljani izpostavila, da so glavni cilj sezone olimpijske igre februarja v Pekingu in da je vse podrejeno prav njim. V Dresdnu je dosegla najboljše izide dosedanjega poteka zime in prvič stopila na zmagovalni oder.

Vodja slovenske ekipe Nejc Brodar je dejal, da je reprezentanca zapustila Dresden z rahlo žalostjo, saj je v mestu ob Labi v zadnjih sezonah dosegla res dobre izide, tega nemškega prizorišča pa vsaj nekaj naslednjih sezon ne bo več v koledarju svetovnega pokala.

Vili Črv je med vikendom osvojil svoje prve točke v pokalu in bo tako kot Miha Šimenc nastopil na novoletni turneji, Janez Lampič, ki ga muči stara poškodba gležnja, pa bo po besedah Brodarja pilil pripravljenost za nadaljevanje zime.

Miha Ličef si je z dobrimi nastopi v celinskem pokalu prav tako priboril nastop v Lenzerheideju za prvenec na tekmah na najvišji ravni, v Švico bodo 26. decembra odpotovale tudi Lampičeva, Urevčeva in Anja Mandeljc, ki jo je v soboto od točk pokala ločila zgolj sekunda.

Eva Urevc in Anamarija Lampič po uspehu v Dresdnu
Eva Urevc in Anamarija Lampič po uspehu v Dresdnu FOTO: AP

'Zagotovo v Planici ne bom v najboljši pripravljenosti'

Prvo ime ekipe pa je že nekaj časa Lampičeva, ki vse bolj hodi po stopinjah Petre Majdič, najboljše slovenske smučarske tekače doslej. Po uvodnih sprintih si pred glavnima nastopoma na novoletni turneji želi, da bi tour končala na slovitem in izjemno zahtevnem vzponu na Alpe Cermis na zadnji etapi. Potem bo izpustila francoski del pokala in se s priprav neposredno vrnila na sneg v domačo Planico, kjer smučarske tekače čaka zadnja tekma pred OI.

"Zagotovo v Planici ne bom v najboljši pripravljenosti, pred tem bom na pripravah. Upam, da bodo to domači gledalci razumeli. Tekma ni v najbolj primernem trenutku, čeprav bom vseeno skušala pokazati največ, kar lahko. Tudi v Planici se bom osredotočila na sprint," je pojasnila Lampičeva.

Anamarija Lampič
Anamarija Lampič FOTO: AP

'Vsako leto začenjam z rezervo'

Letošnje sezone ni začela z najboljšimi izidi, prejšnji vikend je z dvema tretjima mestoma prvič stopila na zmagovalni oder. "Vsako leto začenjam z rezervo, to še posebej, osredotočila sem se na OI, zato je to še bolj izrazito. Vseeno sem še vedno dosegala vrhunske rezultate. A želim si še višje in upam, da bom pripravljenost do OI še stopnjevala."

Lampičeva, ki tudi na novoletni turneji največ stavi na sprinte, ocenjuje, da je napredovala tudi v prosti tehniki. Priznala je, da ima kljub napredku na razdaljah prav na daljših progah še veliko rezerve. "Boljši nastopi in pripravljenost za tekme na razdaljah bodo koristili tudi večji vzdržljivosti v sprintih. V teh branim lansko skupno zmago. A se na to ne oziram. Globus že imam, imam pa v tej sezoni še druge cilje," se je znova proti Pekingu ozrla Lampičeva.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gandolfino
20. 12. 2021 19.31
-2
Oprostite vsak šport je časten a zakaj je v angliji v prime novicah kralj športov-nogomet, pri nas pa promovirajo te ruske atlete ki ne zanimajo nikogar razen njihovih ozjih druzinskih clanov..🤔
oježeš
20. 12. 2021 18.19
+5
Že tako je v razgovorih pozitivna, da ji človek lahko le čestita za uspehe, če pa kdaj ne uspe, ji pa ni za servirati z negativizmom. Le tako naprej, navijamo za tebe in ostale slovenske športnike.
gandolfino
20. 12. 2021 19.46
-2
Zakaj bi navijali za slovenske športnike?? Nismo več leta 1998 in nacionalni interes je vedno bil le mit. Jaz navijam za tiste ekipe ki me zanimajo: Manchester United in Christiano Ronaldo, Los Angeles Lakers in LeBron James. Kakšna Ana Marija Lampič lepo te prosim😅🤣😂
Komentator aligator
20. 12. 2021 20.47
+1
NejkoSLO
20. 12. 2021 20.48
+2
gandolfino, čemu potem sploh kometiraš?! Pejdi brat in komentirat novičke o tvojem jokajočem CR-u