Zimski športi

Anže Lanišek po odličnih kvalifikacijah: Zgodi se lahko marsikaj

Garmisch-Partenkirchen, 31. 12. 2020 17.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po devetem mestu na prvi tekmi novoletne skakalne turneje je Anže Lanišek v kvalifikacijah pred preizkušnjo v Garmisch-Partenkirchnu dodatno potrdil, da je še naprej v odlični formi. Pristal je pri 139 metrih, kar je bilo dovolj za prestižno prvo mesto, ki med drugim prinaša tudi pet tisoč evrov denarna nagrade. 24-letnik je tako pred petkovo tekmo upravičeno optimističen. Pravi, da se lahko zgodi marsikaj.

Anže Lanišek se je od leta 2020 poslovil na najboljši možen način.
Anže Lanišek se je od leta 2020 poslovil na najboljši možen način. FOTO: AP

"Zelo sem zadovoljen s svojimi skoki. V vseh treh sem pokazal, da znam skočiti. Oberstdorf me je spodbudil, da sem bil danes še bolj fokusiran. Jutri grem s takšno miselnostjo naprej in mislim, da se lahko marsikaj zgodi," je po dobljenih kvalifikacijah v Garmisch-Partenkirchnu povedal Anže Lanišek. 24-letnika, letos najboljšega posameznika v slovenski reprezentanci, je pohvalil tudi Robert Hrgota

Čeprav se po mnenju Hrgote ostali Slovenci niso odrezali najbolje, so si prav vsi od peterice zagotovili nastop na petkovi tekmi. Peter Prevc je bil 21., Bor Pavlovčič 30., Cene Prevc 35., Žiga Jelar 36. in Domen Prevc 42.

"Trenutno res izstopa, ostali pa niso pokazali skokov s treningov. Anže je vse tri naredil vrhunsko, odlično se je ujel s skakalnico. Ko si v takšni formi, lahko kompenziraš tudi kakšno napako. Ne vidim razloga, zakaj v petek ne bi bil samozavesten," je za TV Slovenija po končanih kvalifikacijah povedal trener reprezentance Hrgota. 

"Rad bi čestital Anžetu za zmago v kvalifikacijah, sicer pa vsem želim mirno in predvsem boljše novo leto 2021," je še dodal nekdanji smučarski skakalec, ki je mesto glavnega trenerja prevzel po slovesu Gorazda Betronclja

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
01. 01. 2021 14.26
Danes pa spet komaj preživetje ko je tekma.......
RUBEŽ
01. 01. 2021 11.51
+1
Čestitke. Danes pa le pogumno. In seveda, čim višje po lestvici. SREČNEGA IN PREDVSEM ZDRAVEGA 2021.
Cool8
01. 01. 2021 10.01
+2
Srečno Žaba , skoči do zmage ! Zaslužiš si to in privoščimo ti !