Zimski športi

Gut-Behramijevi drugi trening smuka, Ilka Štuhec še bližje vrhu

Cortina d'Ampezzo, 12. 02. 2021 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijski smučarki Mirjam Puchner in Tamara Tippler sta bili najhitrejši na prvem od dveh petkovih treningov pred smukaško preizkušnjo svetovnega prvenstva v Cortini d'Ampezzo. Na drugem treningu je konkurenco ugnala Švicarka Lara Gut-Behrami, z odličnim časom pa se je izkazala tudi Ilka Štuhec, ki je bila šesta. Pri moških je bil prepričljivo najboljši domačin Dominik Paris, Boštjan Kline pa se je izkazal z 12. mestom in boljšim časom od številnih favoritov.

Cortina d'Ampezzo je v petek obsijana s soncem. Domači favorit Dominik Paris (na fotografiji) se je takole podal s starta na treningu smuka.
Cortina d'Ampezzo je v petek obsijana s soncem. Domači favorit Dominik Paris (na fotografiji) se je takole podal s starta na treningu smuka. FOTO: AP

Mirjam Puchner je bila na skrajšani progi od rojakinje Tamare Tippler hitrejša za 54 stotink sekunde, tretji čas je z zaostankom 67 stotink postavila svetovna superveleslalomska prvakinja, Švicarka Lara Gut-Behrami. Ilka Štuhec je zaostala sekundo in 15 stotink, zasedla pa osmo mesto. Druga slovenska predstavnica Maruša Ferk je bila 26., zaostala je dve sekundi in 14 stotink.

Ob 13. uri bo je bil na sporedu še en trening, tokrat na celotni progi. Na prvih treh mestih so se zvrstile iste smučarke kot na prvem, skrajšanem, le da je bila tokrat svetovna superveleslalomska prvakinja, Švicarka Lara Gut-Behrami, hitrejša od Avstrijk Tipplerjeve in Puchnerjeve. Razlike na vrhu so bile majhne, Švicarka je Tipplerjevo premagala za 19, Puchnerjevo pa za 34 stotink sekunde. Na šestem mestu ni veliko zaostala branilka naslova Ilka Štuhec, njen zaostanek je znašal 49 stotink sekunde. Maruša Ferk, druga slovenska predstavnica, je bila 23., zaostala je dve sekundi in štiri stotinke.

Paris prepričljivo najboljši na prvem treningu, Kline 12.
Dominik Paris je na prvem treningu moškega smuka potrdil, da bo eden glavnih favoritov na nedeljski preizkušnji domačega SP. Konkurenco je premagal več kot prepričljivo, presenetljivo drugouvrščeni Nemec Simon Jocher je s startno številko 35 zaostal sekundo in 56 stotink. Tretje in četrto mesto sta zasedla Avstrijca Max Franz (+1,58) in Otmar Striedinger (+1,78).

Boštjan Kline je z zaostankom dveh sekund in 28 stotink zabeležil 12. čas, hitrejši je bil od nekaterih favoritov, denimo Avstrijca Matthiasa Mayerja, Švicarja Beata Feuza in branilca naslova Norvežana Kjetila Jansruda. Od slednjega je bil za eno mesto boljši tudi Miha Hrobat, ki se je uvrstil na 32. mesto (+3:57), Nejc Naraločnik je bil 37. (+4:03), zmagovalec smuka za svetovni pokal v Val d'Iseru Martin Čater pa se je nastopu odpovedal.

Drugi in hkrati zadnji trening bo na sporedu v soboto.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

puspan
12. 02. 2021 15.43
-2
Ne vem, kaj še Ferkelca v temu cirkusu išče.
Hophopferdo
12. 02. 2021 14.53
+1
Čater je pa čaj kuhal, ker mu je že včeraj uspelo presmučat cel SG?
uporabnica1
12. 02. 2021 13.44
+3
Ilka spet izgublja dragocene stotinke v tehnično zahtevnih zavojih. Kako tej punci privoščim rezultate, poškodbe so ji preprečile še boljšo kariero. Ni imela take sreče kot naša Tina, tako kot marsikdo ne. Na drugem treningu odlična 6. le 49 stotink za prvouvrščeno. Ajde gasaaa jutrii!!
slovenka62
12. 02. 2021 13.30
+2
Ne samo Cater vsi fantje so slabi razen Kranjec.Ne razumem to je njihova sluzba pa tolk trenirajo rezultatov pa ni in ni.Pa ze toliko let pa je 20 mesto recimo rezultat kariere.Skoda denarja res.Bi morali dati priloznost mlajsim.
moare
12. 02. 2021 12.51
+1
dve sekundi in več, to ne bo za 12.mesto
Gorenc_pa_pou
12. 02. 2021 12.45
+2
pac mormo se sprjaznt da letos ne bo medalje nobene
mr_cat
12. 02. 2021 12.27
+5
bravo čater brezjajčni ......mater ka bi te jaz nagnal iz reprezentance, če bi mel to možnost ....