Zimski športi

Avstrijski smučarski skakalci iščejo novega selektorja

Innsbruck, 03. 04. 2018 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor Heinz Kuttin je po slabi zadnji sezoni odstopil z mesta trenerja avstrijskih smučarskih skakalcev, je potrdil predsednik avstrijske smučarske zveze (OeSV) Peter Schröcksnadel. Največje razočaranje je bil razplet olimpijskih iger, ko so naši severni sosedje ostali brez skakalnega odličja.

OeSV je ob tem razkrila še eno kadrovsko spremembo. Nekdanji nordijski kombinatorec Mario Steher je postal novi športni direktor za smučarske skoke in kombinacijo. Schröcksnadel je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pojasnil, da je Kuttin na novinarski konferenci v Innsbrucku ponudil odstop. Ime njegovega naslednika še ni znano.

Nekdanji skakalec Heinz Kuttin je prevzel vodenje rdeče-belih leta 2014, pogodbo pa je imel do leta 2019. Leta 2017 je Stefan Kraft pod njegovim vodstvom postal dvakratni svetovni prvak in zmagovalec svetovnega pokala, dve leti prej je osvojil novoletno turnejo.

Kuttin se je pod velikim pritiskom znašel po februarskih olimpijskih igrah v Pjongčangu, na katerih Avstrija ni osvojila nobene medalje, v svetovnem pokalu pa je v pravkar končani sezoni ostala brez zmage. Kraft je bil edini Avstrijec v prvi dvajseterici pokala.

Novi športni direktor ekip v smučarskih skokih in kombinaciji pa je Stecher, ki je na tem mestu zamenjal Ernsta Vettorija. Nekdanji odlični kombinatorec Stecher je na OI osvojil štiri medalje, dve zlati in dve bronasti, vse v štafetah. Na SP je zbral šest kolajn.

Avstrijci so v pravkar končani sezoni ostali brez odmevnega izida.
Avstrijci so v pravkar končani sezoni ostali brez odmevnega izida. FOTO: Damjan Žibert
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JApajaDAja
03. 04. 2018 14.24
+10
če je g.goran janus "prestar" za slo....bi morda bil dovolj sposoben in "mlad" za našo severno sosedo?