Zimski športi

Bauer svetovni prvak v poletnem biatlonu

Forni Avoltri, 21. 07. 2013 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijansko biatlonsko središče Forni Avoltri je v teh dneh gostilo člansko in mladinsko svetovno prvenstvo v poletnem biatlonu. Slovenski biatlonec Klemen Bauer je na zasledovalni preizkušnji s prednostjo 9,4 sekunde osvojil naslov svetovnega prvaka.

"Naslov sicer ni osvojen v tisti najmočnejši konkurenci, kot smo je vajeni pozimi, je pa vendarle naslov svetovnega prvaka. Z mojo udeležbo na svetovnem prvenstvu smo želeli na tekmah bolj preizkusiti nov pristop k streljanju, kot pa postavljati v ospredje rezultat. Zame je to tudi prva zmaga na svetovni ravni, zato bo prav gotovo dobra spodbuda za naprej. Včeraj sem naredil še nekaj starih strelskih napak, ki pa sem jih danes že v veliki meri odpravil. Tako zgodaj poleti še nikoli nismo zares tekmovali, zato je bila prva tekma kar precejšen šok za organizem, ki še ni navajen takšnih naporov. Zame pride pravi odmor šele v naslednjem tednu, zato bo počitek dobrodošel. Moj glavni poletni cilj pa ostaja pisanje diplome in zaključek študija na Fakulteti za šport," je razkril poletna pričakovanja Klemen Bauer.

Klemen Bauer
Klemen Bauer FOTO: Damjan Žibert

Slovenski predstavniki so bili uspešni že na sobotnem sprintu, kjer je pri članih Simon Kočevar osvojil bron (0, 1), Bauer pa je bil četrti (1, 2). Kočevar je bil danes na zasledovanju osmi (3, 1, 1, 0). Dobro pa sta v teh dneh v mladinski kategoriji nastopila Anja Eržen in Miha Dovžan. Slednji je osvojil sedmo mesto v sprintu (0, 3) in peto (2, 2, 0, 2) v zasledovanju, Erženova pa je sprint končala na četrtem mestu (0, 4), zasledovanje pa na sedmem (1, 2, 2, 4). V mladinskih kategorijah so nastopili še Tina Mlakar (17. in 13. mesto), Vid Zabret (18. in 16. mesto) in Primož Pančur (24. in 19. mesto). Nekaj smole je imela Urška Poje, ki je zaradi težave s puško, odstopila že na sprintu.

"Nekaj primerjave smo imeli s konkurenco, čeprav je bila okrnjena, zato je bila pravilna odločitev, da se udeležimo prvenstva, ki je v naši soseščini. Vse skupaj je organizirano le nekoliko prezgodaj, saj tekmovalci še nimajo za seboj veliko hitrih treningov in treningov kompleksnega streljanja. Če upoštevamo to dejstvo, je bila tudi naša strelska uspešnost kar zadovoljiva, rezultati nekaterih pa so celo presegli naša pričakovanja," je iz Italije sporočil Boštjan Lekan, ki je na prvenstvu vodil člansko ekipo.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Patrick72
22. 07. 2013 20.51
+3