Zimski športi

Bergant: Žan je imel eno najtežjih, če ne najtežjo tekmo v karieri

Alta Badia, 20. 12. 2020 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
6

Francoz Alexis Pinturault je zmagovalec četrtega moškega veleslaloma sezone. Na Gran Risi v Alta Badii je edini slovenski finalist Žan Kranjec osvojil deveto mesto. Njegova nastopa v prvi in drugi vožnji sta bila posebna. Svojo jubilejno stoto tekmo v svetovnem pokalu je posvetil nedavno preminulemu očetu. Šlo je za eno njegovih najtežjih tekem.

"Sneg je bil dokaj klasičen za Alta Badio, bilo je trdo in agresivno. Zadnji teden zame ni bil najlažji, tako da sem lahko zadovoljen s tekmo. Sigurno sem imel v določenih delih še nekaj rezerve. Poskušal sem iztisniti maksimum, tako da sem lahko zadovoljen z devetim mestom," je dejal Vodičan, ki bo koledarsko leto 2020 sklenil kot peti najboljši veleslalomist v seštevku svetovnega pokala.

Alta Badia v Italiji je gostila četrti veleslalom sezone svetovnega pokala za moške. Peti in šesti alpske smučarje čakata 8. in 9. januarja v Adelbodnu v Bernskem višavju, kjer je Kranjec letos januarja kot prvi Slovenec osvojil najprestižnejšo veleslalomsko klasiko ter prvič oblekel rdečo majico vodilnega smučarja v posebnem veleslalomskem seštevku. Sklepni del minule sezone se nato ni iztekel po načrtih slovenskega asa, saj je po odpadlih veleslalomih v Kranjski Gori in v Cortini d'Ampezzo zaradi pandemije covida-19 sezono končal kot četrti veleslalomist sveta.

Novo sezono je nato odprl s sedmim mestom v Söldnu, prvega od dveh veleslalomov v Santa Caterini je končal na stopničkah na drugem mestu, drugega pa na 19. mestu. V času med Santa Caterino in Alta Badio pa ga je med pripravami v Avstriji doletela novica iz domovine o smrti očeta.

"Žan je danes sigurno imel eno najtežjih, če ne najtežjo tekmo v karieri. Pripravil se je, se boril, je pa dejstvo, da danes ni bilo vse odvisno od njega, ampak tudi od opreme, ki jo uporablja. Z Žanom moramo biti danes zadovoljni," je po ganljivem nastopu najboljšega slovenskega veleslalomista dejal glavni trener slovenske moške ekipe za tehnične discipline Klemen Bergant.

Štefan Hadalin je bil med tistimi dvajsetimi smučarji, ki so svoj nastop v prvi vožnji sklenili predčasno. "Štefanov nesrečni padec pred začetkom slalomske sezone ni dobrodošel. A po besedah fizioterapevta in tudi Štefana samega, naj ne bi bilo nič hujšega. Upam, da bo jutri prišel pripravljen in pokazal tisto, za kar je treniral," je dejal trener Bergant.

"Danes so bile zahtevne razmere, v katerih se nisem najbolje znašel. Poskušal sem smučati pogumno, z linijo, ki bi bila optimalna. Žal mi ni uspelo prikazati tistega najboljšega smučanja. Storil sem napako in posledično padel. Prvi občutki so dosti v redu, malo pa me boli desno koleno. Verjamem, da bom za jutrišnjo tekmo in tekmo v torek pripravljen tako, kot je treba," je dejal Hadalin, ki v ponedeljek in torek več pričakuje od uvodnih dveh moških slalomov v sezoni 2020/21 v Alta Badii in Madonni di Campiglio.

Žan Kranjec
Žan Kranjec FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
20. 12. 2020 21.33
Živet bo treba naprej ,pozabit nikoli.
podmeninc
20. 12. 2020 20.25
+6
Žan kapo dol-dirkal si za đonija,......ponosen bi bil nate, ker je vedno zagovarjal trdo delo-če delaš se vedno poplača....GO,..GO .....ŽAN💪💪
uporabnica1
20. 12. 2020 20.19
+8
Poklon Žan!👏
BETONSKI
20. 12. 2020 19.50
+10
LEPO DA GREŠ POGUMNO NAPREJ ,PO TAKI IZGUBI. PO TAKI NESREČI JE POTREBNO NAREDITI, RES NEKAJ TEŽKIH KORAKOV.
Hellsrael
20. 12. 2020 19.39
+1
ZelenoBeli
20. 12. 2020 18.29
+10
💪💪👏👏👏