Zimski športi

Bertoncelj z nespremenjeno ekipo v Meko poljskih skokov

Ljubljana, 22. 01. 2020 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Smučarski skakalci so pred odhodom v Zakopane na novinarski konferenci strnili misli o dosedanjem poteku sezone svetovnega pokala. Po dveh posamičnih tekmah v Titisee-Neustadtu in stopničkah Timija Zajca želijo nadaljevati trend konstantnih uvrstitev med najboljšo deseterico.

Zajc (desno) si je v Titisee-Neustadtu stopničke delil z Rjojujem Kobajašijem in Dawidom Kubackim (v sredini).
Zajc (desno) si je v Titisee-Neustadtu stopničke delil z Rjojujem Kobajašijem in Dawidom Kubackim (v sredini). FOTO: AP

To bodo skušali storiti z istim kadrom kot na zadnjih tekmah v Nemčiji. Triinštiridesetletni Kranjčan na čelu A-reprezentance Gorazd Bertoncelj bo v četrtek v Zakopane odpeljal Petra Prevca, Anžeta Laniška, Domna Prevca, Timija Zajca, Ceneta Prevca in Roka Justina. Še prej pa bodo Bertoncljevi varovanci, ki bodo v takšni zasedbi na tekmah svetovnega pokala skakali tudi na Japonskem v Saporu, trenirali v Kranju.

"Z zadnjo tekmo smo zelo zadovoljni, četudi smo imeli v Domnu in Petru v ognju še dve močni orožji v igri. Ampak kljub temu sta vsaj Timi Zajc in Anže Lanišek skočila odlično," je glavni trener slovenske ekipe strnil vtise preteklega konca tedna v Nemčiji.

Nove smuči naredile razliko
Predvsem 19-letnik iz Hramš je presenetil s tretjim mestom, daleč najboljšo uvrstitvijo sezone. Kot glavni razlog Bertoncelj navaja nove smuči, ki Zajcu očitno zelo ustrezajo.

"Skupaj smo se posvetovali in odločili zanje. Hitro smo ukrepali in pravočasno našli smuči. Po Predazzu smo te smuči testirali, da so bile pripravljene za tekmi v Nemčiji. Takoj je začutil, da se smuči drugače odzivajo po odskočni mizi, posledično je lahko tudi tehnično bolje izvedel tisto, kar smo načrtovali," je še dodal Bertoncelj.

Gorazd Bertoncelj, glavni trener A-reprezentance.
Gorazd Bertoncelj, glavni trener A-reprezentance. FOTO: Damjan Žibert

'Pri Timiju je potrebno vedno zadeti z opremo'
Zajc je dobil tudi nov dres, kar je dodatno pripomoglo k napredku v sezoni, ki je bila doslej povprečna.

"Timi je malce občutljiv pri tehniki glede na smuči in dres, zato moramo pri njem vedno zadeti z opremo, da jo začuti in lahko izvede tehniko, ki jo je že izvajal," je o mladeniču sklenil Bertoncelj.

Peter Prevc: Videti je dobro, a rezultati tega niso pokazali
S težavami se je na drugi strani spopadal Peter Prevc. Sam je sicer izpostavil nove težave, ki so se mu pojavljale v Nemčiji.

"Vsakič, ko misliš, da si eno stvar popravil, se pojavi druga napaka, ki te začne gristi. Ta zadnji vikend ni bil ravno po pričakovanjih. Videti je dobro, a rezultati tega niso pokazali. Pogovorili smo se in verjamem, da bo šlo spet bolje," je o težavah govoril trenutno najstarejši član reprezentance.

Brez grobih napak
Z njim pa se ni strinjal Bertoncelj, ki je dodal: "V (Titisee) Neustadtu Peter na tekmah ni delal nobenih takih grobih napak, da bi rekli, da je to odločilno pripomoglo k takim rezultatom. Tam so mu v vsakem skoku zmanjkali do trije metri, tudi v nedeljo je imel veliko vetrovnega odbitka in potem si, kjer si. Kakšne grobe napake pa ni bilo."

Seveda glavni trener skakalcev upa, da bodo v Zakopanah vsi prikazali svoje najboljše skoke. Nič drugače pa ni pri zmagovalcu svetovnega pokala v sezoni 2015/16.

'Vzdušje bo zagotovo super'
"V Zakopanah je dobro, ker že dopoldne veš, da bo popoldne tekma, saj se začnejo navijači hitro oglašati. V Predazzu tega ni bilo, tudi v Titiseeju (Neustadtu) je tega malce manjkalo. Vzdušje bo zagotovo super, je pa od mene odvisno, kako se bom ujel s skakalnico. Z njo sem bil že v zelo dobrih odnosih, a tudi v slabših," je poudaril najstarejši od bratov Prevc.

Še vedno je najboljši slovenski posameznik v skupnem seštevku, kjer zaseda deveto mesto. Za njim je na 11. mestu Anže Lanišek, Timi Zajc pa se je s tretjim mestom v nedeljo v Nemčiji prebil tik pred Domna Prevca na 20. mesto.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drofel 1
22. 01. 2020 19.51
+3
Timi bo kmalu pravi. Tudi Prevci niso daleč od forme. Laninšek je pa konstanten. Saj bo, malo še počakamo, potem pa BUM.