Zimski športi

Bertoncelj zadovoljen z uvodom v sezono, v Ruki se vrača Domen Prevc

Ljubljana, 21. 11. 2018 12.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Novi glavni trener slovenske reprezentance Gorazd Bertoncelj je po uvodnih tekmah svetovnega pokala v Wisli, kjer je Slovenija na ekipni tekmi iztržila le sedmo mesto, na posamični pa popravila vtis s petim mestom Timija Zajca ter točkami Anžeta Laniška in Anžeta Semeniča, zadovoljen. Zdaj se z ekipo seli na Finsko, kjer od fantov pričakuje še več.

Goraz Bertoncelj je zadovoljen z uvodom v sezono.
Goraz Bertoncelj je zadovoljen z uvodom v sezono. FOTO: POP TV

Pred začetkom sezone je Gorazd Bertoncelj poudarjal, da je v poolimpijski zimi še veliko neznank, saj ni bilo priložnosti za primerjavo s tekmeci. "Zagotovo nismo zadovoljni z ekipno tekmo, s posamično oziroma Timijem smo lahko, saj je bil konkurenčen najboljšim. Tako za Laniška kot za Semeniča je bil prav tako to dober uvod. Ampak za naprej bo treba pokazati boljše skoke," je dejal slovenski selektor in priznal, da ga je v negativnem smislu presenetil izkušeni Jernej Damjan.

"Vsi njegovi skoki so bili slabi, česar si ne znam razložiti, saj je bil vse od avgusta na vseh treningih konstanten in je dobro skakal. Presenečen sem bil glede na njegove izkušnje," je dejal Bertoncelj o najizkušenejšem članu slovenske vrste, o najmlajšem pa dodal: "Pri Mogelu pa je bržčas svoje naredilo prav pomanjkanje izkušenj, na tekmi se vse odvije tako hitro. A za oba sem prepričan, da bosta že na Finskem pokazala drug obraz. Verjamem, da v enem tednu oziroma 14 dneh nista pozabila skakati, da imata še vedno v sebi pravo formo in jo bosta tudi pokazala."

Prvič v letošnji sezoni svetovnega pokala bo nastopil Domen Prevc ...
Prvič v letošnji sezoni svetovnega pokala bo nastopil Domen Prevc ... FOTO: Damjan Žibert

Kljub visokim ciljem za sezono je Bertoncelj z uvodom zadovoljen: "Začeti moramo postopno, da se najprej otresemo pritiska in pokažemo dobre skoke. Rezultati so posledica, nagrada takšnih skokov. Ko bo enkrat ekipa bolj samozavestna, močna, bomo lahko načrtovali tudi rezultate. Ko se vrne Peter Prevc v normalni izvedbi, bo to dobro za ekipo, Jernej Damjan, Domen Prevc, ko se bo prebudil, odpisal nisem niti še Robija Kranjca, Jurija Tepeša ..."

Bertoncelj je v ekipi za Kuusamo opravil le eno menjavo. Tomaža Nagliča bo zamenjal Domen Prevc, sicer bodo v Ruki skakali še Zajc, Lanišek, Semenič, Pavlovčič, Damjan in Mogel. Pred začetkom sezone je selektor sicer napovedal, da se bo Domen Prevc vrnil v ekipo šele, ko bo lahko številka 1 in ne kot sedmi, a zdaj pravi, da so se stvari odvile drugače. "Ne vem, če je Domen kaj napredoval, saj tega nismo mogli niti preveriti, a odločili smo se, da bomo na uvodnih treh postojankah rotirali osem skakalcev. Glede na to, da gre za Kuusamo, kjer Domen že ima dobre rezultate in ga veseli prizorišče, je dobil zdaj priložnost, da se lahko izkaže."

... medtem ko njegov brat Peter še ni popolnoma nared po poškodbi v pripravljalnem obdobju.
... medtem ko njegov brat Peter še ni popolnoma nared po poškodbi v pripravljalnem obdobju. FOTO: Damjan Žibert

Damjan brani lansko zmago
Kuusamo odgovarja tudi Damjanu, saj se vrača na prizorišče lanske zmage. A s seboj na Finsko nosi povsem ponesrečen uvod v Wisli, tako da rezultatskih pričakovanj nima. "Zoprno je. Tako na treningih kot v kvalifikacijah Wisle sem naredil tri tako slabe skoke, kot nisem tako slabega enega samega vse poletje. Ne vem, kaj je bilo? Očitno res slab dan. Ne razumem, ne bom se več pretirano s tem ukvarjal," se je na slab uvod v sezono spomnil Damjan in dodal, da se prihajajočih tekem v Kuusamu veseli manj kot ponavadi.

Kot glavni razlog je izkušeni skakalec izpostavil dejstvo, da v smučarskem središču Ruka ni še nič snega. "Tekem se veselim manj kot ponavadi, saj je še vse zeleno in bo manjkala pravljična, zimska kulisa, ki smo je na Finskem vajeni. Tam je bilo že zaradi tega ponavadi lepo, če so ali ni rezultatov," je dejal Damjan in o pričakovanjih dodal: "Po tem polomljenem vikendu na Poljskem še manj razmišljam o rezultatih. Rad bi naredil normalne skoke, to je vse, kar si želim. Ničesar drugega. V bistvu mi je vseeno za rezultat, da bi se le na skakalnici dobro počutil."

Jernej Damjan brani lansko zmago v Ruki. Na prvi tekmi v Wisli je sicer razočaral, potem ko se ni prebil skozi kvalifikacijsko sito.
Jernej Damjan brani lansko zmago v Ruki. Na prvi tekmi v Wisli je sicer razočaral, potem ko se ni prebil skozi kvalifikacijsko sito. FOTO: AP

Naprava v Kuusamu mu, kot pravi, ustreza. "Prej mi ni bila preveč všeč, nisva bila ravno prijatelja, lani mi je pa zelo ustrezala. To se iz leta v leto spreminja. Če dobro pomislim ... meni je vsaka skakalnica všeč, če jaz dobro skačem," je še dejal Damjan, ki bo z ekipo danes v Kranju opravil edini skakalni trening, ponoči gre namreč reprezentanca že na pot proti severu.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ich123
21. 11. 2018 18.37
-3
Ta model bo zadovoljen že, če se en uvrsti v finalno serijo !!
i141
23. 11. 2018 08.30
Ta model je do 18 leta dosegel več kot boš ti v celem življenju!!!