Zimski športi

Bertoncelj: Zajc in Lanišek pred ostalimi

Ljubljana, 14. 11. 2019 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Glavni trener slovenske vrste Gorazd Bertoncelj je že izbral sedem skakalcev, ki bodo Slovenijo zastopali na uvodnih postojankah v Wisli in Kuusamu. Prvo ime reprezentance je najboljši Slovenec minule zime in skupno tretji na poletni veliki nagradi Timi Zajc, v Wislo bodo odpotovali še zmagovalec finala poletja v Klingenthalu Anže Lanišek, Peter Prevc, Domen Prevc, Tilen Bartol, Anže Semenič in Rok Justin.

Gorazd Bertoncelj
Gorazd Bertoncelj FOTO: Damjan Žibert
Prihodnji konec tedna se bo v poljski Wisli začela 41. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v poletih, ki ga bo od 20. do 22. marca 2020 gostila Planica.
Prireditelji uvodne tekme novoletne turneje smučarskih skakalcev v Oberstdorfu so sporočili, da so zanjo že prodali vse vstopnice, še preden se je sploh začela sezona. Tako 29. decembra pričakujejo več kot 25.000 gledalcev, veliko pa jih naj bi prišlo že dan prej, ko bodo na sporedu kvalifikacije, za katere je vstopnic še dovolj.

Naslov skupnega zmagovalca brani kralj lanske zime, Japonec Ryoyu Kobayashi, njegov rojak Noriaki Kasai pa vstopa v svojo že 31. sezono. Lanska sezona je bila za Slovence precej turbulentna, spopadali so se z različnimi težavami, največji udarec za ekipo pa je bila poškodba nosilca reprezentance Petra Prevca. Slovenski skakalci so v 40. sezoni precej zaostali za začrtanimi cilji, vsaj za konec pa so na poletih v Vikersundu in domači Planici popravili vtis. "Ta čas v ekipi po formi najbolj izstopata Timi Zajc in Anže Lanišek. Preostali fantje, tudi Peter, pa za zdaj še niso na želeni ravni. Kakšen skok je že zelo dober, a nas vseeno čaka še kar nekaj dela," je o trenutni pripravljenosti skakalcev dejal 43-letni Gorazd Bertoncelj, ki ima za uvodni tekmi v Wisli vseeno visoke cilje.

"Upam, da nam bo uspelo spodbudno začeti sezono, saj bo potem nadaljevanje brez dvoma lažje. Na ekipni tekmi se želimo vmešati v boj za stopničke, na posamični pa bi rad videl dva fanta med najboljšo deseterico ter še dva do 20. mesta," je o pričakovanjih dejal glavni trener.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bol?ev Pepe
14. 11. 2019 08.38
-30
Janus je bil pa res zaendrek trener! Se dobro da mamo Keka!
gullit
14. 11. 2019 11.45
+6
Janus je naš najbolj uspešen trener vseh časov.
uporabnica1
14. 11. 2019 19.03
+1
bil je najboljši trener, ampak bil je čas za nove spremembe :)