Zimski športi

Biatlonec Samuelsson zmagal v Östersundu, Vidmar 18.

Östersund, 03. 12. 2023 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Šved Sebastian Samuelsson je zmagal v domačem Östersundu na biatlonski tekmi za svetovni pokal. Na zasledovalni tekmi na 12,5 km je za 5,1 sekunde ugnal Nemca Philippa Nawratha, tretji je bil Norvežan Vetle Christiansen (+7,2). Slovenec Toni Vidmar je zadel vseh 20 tarč in končal kot 18. (+1:46,3), Lovro Planko pa je bil 32. (+3:18.1).

Samuelsson je do zmage prišel z odličnim tekom, tekmo je začel s četrtega mesta po 10-kilometrski preizkušnji. Prehitel je tudi zmagovalca sprinta Nawratha.

Varovanec slovenskega trenerja Uroša Velepca je na najkrajši razdalji za svojo prvo zmago v pokalu slavil pred Norvežanom Tarjeijem Boejem. Slednji je zgrešil eno tarčo na zadnjem postanku in končal na četrtem mestu, 29,6 sekunde za zmagovalcem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oba slovenska biatlonca sta napredovala, Vidmar je 27. mesto zamenjal za 18. in svoj drugi najboljši izid v svetovnem pokalu. Poleg brezhibnega streljanja je bil dober tudi v teku. Planko je pridobil sedem mest.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je nastop zaradi mraza odpovedal že v sprintu, zaradi slabšega počutja pa je tarnal tudi na štafetni tekmi pred tem.

Svetovni pokal se bo nadaljeval konec prihodnjega tedna v Hochfilznu.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
04. 12. 2023 08.32
+1
V biatlonu nobenega presežka . Če pri dvajsetih strelih na tarčo , zgreši štiri in večkrat , je pa le preveč. Kdo bo gledal še taki biatlon. Nič boljše ni v alpskem smučanju , Slogan in nič kaj "zima je zakon ", brez gledalcev , imamo pa krožek pletenja za zaposlene na RTV Slovenija . Vsaj nekaj delajo športni novinarji na koncu leta , ker med letom preprosto nimajo kaj početi . Kako zmanjšati izgubo na RTV Slovenija , preprosto polovico zaposlenih , dati na borzo dela. Najbolj gledana komercialna televizija POP TV ima cca 400-zaposlenih , brez samoprispevka ,živi samo od reklam , iste reklame predvaja tudi RTV Slovenija , toda brez izgub.