Zimski športi

Brez konkurence: Eckhoffova še do tretje zlate kolajne na Pokljuki

Pokljuka, 14. 02. 2021 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

Norveška biatlonka Tiril Eckhoff je po zmagi na sprinterski preizkušnji slavila tudi na zasledovanju na 12,5 km in po zmagi Norveške v mešani štafeti osvojila še tretje zlato na svetovnem prvenstvu na Pokljuki. Drugo mesto je zasedla Avstrijka Lisa Theresa Hauser (+ 17,3/1), tretja pa je bila Francozinja Anais Chevalier-Bouchet (+ 33,0/2).

Tiril Eckhoff
Tiril Eckhoff FOTO: AP

Najboljši tekmovalki v sprintu, Eckhoffova in Chevalier-Bouchetova sta po dveh streljanjih ohranili prvi dve mesti, iz ozadja pa sta sprva pritiskali predvsem Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland in Nemka Franziska Preuss, ki sta takrat še ostali v boju za odličja.

V močnejšem vetru je bilo ob streljanju v stoje pričakovati več napak in premikov po razpredelnici, a sta Eckhoffova in Chevalier-Bouchetova vseeno še tretjič skupaj odšli s strelišča. Hitro pa sta se naprej prebijali Hauserjeva in branilka naslova v tej disciplini, Italijanka Dorothea Wierer. Na koncu je Wiererjeva pristala na nehvaležnem četrtem mestu.

Norvežanka, ki je pred tem zgrešila dvakrat, je v četrtem krogu pobegnila v teku in na zadnjem streljanju pokrila vseh pet tarč, s čimer se je še tretjič na Pokljuki okitila z zlato kolajno. "Enkratno je. Zelo sem zadovoljna. Več niti ne morem povedati. Mislim, da sem prikazala zelo dobro zasledovanje. Na prvem streljanju sem bila slaba, ampak sem zelo zadovoljna z zadnjim streljanjem stoje, ki je bilo res zelo dobro," je povedala zmagovalka, za katero so v norveškem taboru po tekmi povedali, da v zadnjem letu intenzivno dela na psihični pripravi.

Z devetega mesta po sprintu je na drugo po le eni strelski napaki in odličnem teku napredovala Hauserjeva, ki je v zadnjem krogu prehitela Francozinjo. Z avstrijsko zasedbo ima še srebro iz mešane štafete. Chevalier-Bouchetova je po drugem mestu na sprintu z bronom prav tako osvojila drugo kolajno na tem SP.

Slovenk po slabšem sobotnem nastopu v sprintu ni bilo na startu. V ponedeljek bo na Pokljuki prost dan, v torek in sredo pa bosta na vrsti obe posamični tekmi. Ženske se bodo v torek pomerile na 15 km, moški pa dan kasneje na 20 km.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.