Zimski športi

Bucikova: Forma se zvišuje, v različnih pogojih lahko prikažem dobre predstave

Are, 12. 03. 2021 21.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
2

Švedski Are je gostil prvega izmed dveh slalomov ta konec tedna. Na predzadnji tekmi v tej disciplini pred finalom sezone v Lenzerheideju je najboljši dosežek s sedmim mestom vpisala Ana Bucik, ki je bila vesela, da ji je uspelo razviti hitrost kljub zahtevnemu terenu. Andreja Slokar pa je bila petnajsta, a si je želela več.

Ana Bucik je pred koncem sezone ujela odlično formo.
Ana Bucik je pred koncem sezone ujela odlično formo. FOTO: AP

Andreja Slokar in Ana Bucik sta si zagotovili odlični izhodišči za napad v finalu, saj sta v prvi vožnji zasedli 9. oziroma 13. mesto. Bucikova je v drugo pod žarometi prikazala napadalno vožnjo, ki je tudi obrodila sadove, saj je ob prihodu v cilj prevzela vodstvo. Ob startu Slokarjeve je bila Goričanka še vedno v sedežu vodilne, tako pa je ostalo tudi po koncu drugega slovenskega nastopa. Slokarjeva je na poti namreč naredila kar nekaj napak, zaradi katerih je ciljno črto prečkala kot takrat sedma najboljša.

"Zagotovo je to lep rezultat. Počutim se, da se forma zvišuje, tako da lahko zdaj v različnih pogojih kažem dobre vožnje. Zadovoljna sem, da sem v teh luknjah znala razviti visok tempo. Malo me zagotovo jezi tista napaka iz prvega teka in kakšna malenkost v drugem, a mislim, da je najbolj pomembno, da smučam hitro in da lahko stopnjujem iz tekme v tekmo. Jutri imamo še eno tekmo, skušala bom odpraviti te napake in doseči lep rezultat," je bila s sedmim mestom zadovoljna članica SK Gorica, ki se je zavihtela na 12. mesto v slalomskem seštevku zime.

Slokarjeva je v slalomskem seštevku 27. V Lenzerheideju se bo na finalnem slalomu sezone pomerilo najboljših 25 v seštevku zime.

Slokarjeva pa ni bila pretirano zadovoljna po ponesrečeni finalni vožnji: "Prva vožnja je bila solidna, nič posebnega, v drugi pa že od starta, ne vem, razpad sistema. S tako vožnjo si ne zaslužim biti med petnajst, katastrofa. Zelo sem razočarana, a jutri je nov dan, ne smem razmišljati o finalu, o ničemer, samo o napadu. Osredotočiti se moram na svojo vožnjo, in to je to."

Zmagala je Slovakinja Petra Vlhova, ki je prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku zime, hkrati pa je še utrdila vodstvo v slalomskem seštevku. Avstrijka Katharina Liensberger je napredovala na drugo mesto v primerjavi s prvo vožnjo, na tretje pa je zdrsnila Američanka Mikaela Shiffrin.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dark Knight
12. 03. 2021 21.43
Tudi pokvarjena ura ima enkrat na dan orav.
Dark Knight
12. 03. 2021 21.43