Zimski športi

Bucikova zadovoljna s pripravami na novo sezono: Stvari gredo v pravo smer

Nova Gorica, 30. 09. 2021 17.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
4

Čeprav treningov na snegu zaradi pandemije niso naredili v Južni Ameriki, pač pa v Evropi, je alpska smučarka Ana Bucik s pripravami zadovoljna.

"Prvo je bilo delo na kondiciji, za nami so trije kar intenzivni meseci, ko smo skušali treninge iz lanske sezone še nekoliko dvigniti. Tako sem se dobro počutila, že preden sem šla prvič na sneg," je na novinarski konferenci povedala Ana Bucik.

Imeli so dobre snežne pogoje in Bucikova pravi, da je šlo vse "v pravo smer". Nekaj malenkosti je treba sicer še izpiliti, vendar upa, da ji bo to v treh tednih do prve tekme v Söldnu oziroma do prvega slaloma uspelo. "Mislim, da smo delali dobro in v pravi smeri, tekme pa bodo pokazale, kam točno spadamo," je še dejala. Njena želja je, da tam, kjer tekmuje, posega po vrhunskih rezultatih, zato še naprej ostaja zvesta slalomu in veleslalomu. V pripravah na novo sezono je trenirala približno po polovico vsake discipline.

Ana Bucik je zadovoljna s potekom priprav na novo sezono 2021/22.
Ana Bucik je zadovoljna s potekom priprav na novo sezono 2021/22. FOTO: Damjan Žibert

Sezona bo tudi zaradi nastopa na bližajočih se olimpijskih igrah posebna. Obenem upa, da bodo morebiti odpadle tekme, ki bi jih morali pripraviti v Ameriki, nadomestili s tekmami v Evropi. "Mesto v ekipi za olimpijske igre mi je nekako že zagotovljeno, vendar je treba priti do februarja dobro pripravljen. Nekaj misli je seveda namenjenih olimpijskim igram, večina pa jih je namenjenih prvi tekmi, potem pa vsaki naslednji, saj je treba priti do februarja dobro pripravljen," je dejala.

Bucikova je povedala še, da trenerska in ostala ekipa ostaja ista kot lani, do zamenjave je prišlo le na mestu pomočnika trenerja, to mesto je prevzel Aleš Valenti. Prav tako ni prišlo do sprememb pri opremi. Glede na to, da je bila prejšnja sezona njena najuspešnejša doslej, upa, da ji bo v prihajajoči lahko še kaj dodala in se spet veselila dobrih rezultatov tako na tekmah svetovnega pokala kot na olimpijskih igrah.

Sicer pa se je Ana Bucik letošnje poletje izkazala tudi na kolesu, saj je sodelovala kot slovenska članica v ekipi E-gira ter kasneje ob delu dirke po Sloveniji na Goriškem.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenka62
30. 09. 2021 19.42
Glede na to da so vsi super pripravljeni potem ko gre zares vidimo rezultate.Bi bila kar tiho.
AjdeMiPopuši
30. 09. 2021 18.44
+5
prešteli bomo odstope
Walter Pravicek
30. 09. 2021 18.18
+4
Vozi Bucikova smuči Salomon.Bo nekaj iz tega.Odlične so,potrjujem,jih vozim!Model za umirjenec starce!
4krogci
30. 09. 2021 18.08
+5
Stvari gredo v pravo smer...Beri: med 30 se bom tezko uvrstila.