Zimski športi

Čas za hitre discipline alpincev, pred ženskami veleslaloma

Beaver Creek, 30. 11. 2023 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljši alpski smučarji in smučarke ostajajo preko luže. Moški so zbrani na tradicionalnem prizorišču v Beaver Creeku, ženske pa na novem prizorišču v Kanadi v Tremblantu.

Rok Ažnoh
Rok Ažnoh FOTO: SZS

Po dveh odpadlih vikendih v Zermattu, je sedaj napočil čas, da se začne tudi sezona svetovnega pokala v hitrih disciplinah. Priložnost za otvoritev bo pripadla moškim, ki se bodo na zahtevni progi Ptic roparic v Beaver Creeku pomerili na dveh smukih (petek in sobota) in superveleslalomu (nedelja). To je tudi priložnost za varovance Aleša Gorze. V Koloradu so z dvema treningoma od treh opravili Rok Ažnoh, Martin Čater, Nejc Naraločnik in Miha Hrobat. Nastop slednjega je na tekmah vprašljiv, saj si je treningih pred prihodom v Beaver Creek, kot poroča uradna spletna stran SZS, poškodoval mišico in se o svojih nastopih odloča dnevno, glede na počutje.

Andreja Slokar si želi, da se po odličnem slalomu v nedeljo, prebudi tudi v veleslalomu.
Andreja Slokar si želi, da se po odličnem slalomu v nedeljo, prebudi tudi v veleslalomu. FOTO: AP

Preko luže so ostale tudi alpske smučarke, ki so pretekli teden tekmovale v Killingtonu. Iz ZDA so se preselile v Kanado, v Tremblant. Tam smučarke v soboto in nedeljo čakata dve tekmi v veleslalomu. Na startu pa bodo ponovno tudi Ana Bucik, Neja Dvornik in Andreja Slokar, ki si želijo izboljšati rezultat iz zadnjega veleslaloma v soboto in si nadejajo ponoviti rezultat z nedeljskega slaloma, ko so bile vse tri pri točkah svetovnega pokala.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.