Zimski športi

'Vroči' Čater: Forma je še v vzpenjanju

Ljubljana, 18. 01. 2022 19.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška reprezentanca v hitrih disciplinah je že v Kitzbühlu, od koder prihajajo optimistične napovedi pred nadaljevanjem sezone. Martin Čater, Boštjan Kline in Miha Hrobat so se dotaknili dosedanjega poteka sezone in misli že usmerili proti eni najtežjih prog v svetovnem pokalu. Beseda je nanesla tudi na prihajajoče olimpijske igre.

Martin Čater na smuku v Wengnu.
Martin Čater na smuku v Wengnu. FOTO: AP

Reprezentanca v hitrih disciplinah po dobri sezoni z optimizmom zre proti olimpijskim igram v Pekingu. Slovenska ekipa je v dosedanjem poteku sezone zabeležila že nekaj zelo dobrih rezultatov. 

Kitzbühel bo zadnja postaja specialistov za smuk in superveleslalom pred odhodom na zimske OI na Kitajskem, kjer tekmovalce čaka povsem nova proga, ki je zaradi pandemije covida-19 niso še preizkusili v svetovnem pokalu.

"Forma je v vzponu in želim si, da bo šel ta trend še naprej. Vsaka tekma je po svoje drugačna in jaz na vseh hočem dati svoj maksimum. Imamo boljše in slabše tekme. Že celo sezono poskušam dati svoj maksimum in pokazati nek napredek. Na zadnjih tekmah mi je to res dobro uspelo, a so sigurno še rezerve," pred nadaljevanjem sezone za uradno spletno stran SZS pravi 'vroči' Martin Čater, ki tudi že pogleduje proti Pekingu. "Optimistično gledam na olimpijske igre. Pred olimpijskimi igrami je že malce čutiti nervoze, a je pred tem na vrsti še Kitzbühel, kjer je tega še malo več. Gremo tekmo po tekmo." Malce manj zadovoljen je, a še vedno podaja pozitivno oceno narejenega v dosedanjem delu sezone Boštjan Kline. 30-letni Štajerec je v Val Gardeni in v Lake Louisu vpisal uvrstitvi na 11. mesto."Sezona je zaenkrat potekala dobro. Nekateri rezultati so bili zelo dobri, tudi vožnje. Nekatere sicer malo manj, ampak vse kar zadovoljivo. Na vseh prizoriščih sem prišel do svojih najboljših rezultatov. Tako to je. Eno sezono gre boljše, drugo slabše. Trenutno je neka konstanta. Sezone sem se lotil malce drugače, verjetno mi tudi material malce bolj odgovarja oziroma sem se nanj bolje privadil. Poskušam čim bolj poenostaviti stvari. Tekme na olimpijskih igrah se bom poskušal lotiti tako kot vsake druge tekme. Predvsem zaradi tega rezultatskega pritiska, ki ga prinesejo igre. Olimpijske igre imajo neko svojo noto, nek zgodovinski pomen in je zelo pomembno, da ostaneš v svojih okvirjih. Tja je potrebno iti s fokusom na smučanje, da naredim vse, da bom hiter."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Betuul
18. 01. 2022 21.31
+3
Tja je treba iti cepljen cov19 !potem ⛷s fokusom! Zadnja športna praksa , kot smo spremljali te dni; zgodbo Vrhunskega špornika; je sicer bil fokus! A cepljenje je bil pogoj!
Betuul
18. 01. 2022 21.36
+3
Obetavna smuk trojka ! Martin🏅 , Boštjan 🏅,Miha🏅! vzpodbudne čestitke za začetek in🍎navdiha 🏅
Ici
18. 01. 2022 21.29
-2
Za šesto mesto se od sreče "pada v nezavest" samo v Sloveniji. Vsi ostali tekmujejo za prvo, drugo in tretje mesto. Američani pa samo za prvo.
krneki_123
18. 01. 2022 21.48
+1
Joker pa za naziv lažnivca desetletja. Vsaj nekje zaostajamo.
graf
18. 01. 2022 21.58
+0
lahko je bit pameten s kavča , pejt sam probat ! Če znaš smučat to še ne pomeni da si konkurenčen , najboljši rekreativci (če pridejo celi do cilja) zaostanejo za smukači na njihovi progi več kot 5 minut ! Čater je pa po točkah med 15 timi najboljšimi !