Zimski športi

Crosby z 12. hat-trickom podaljšal zmagoviti niz Pingvinov

Columbus, 22. 01. 2022 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V severnoameriški hokejski ligi NHL krila dobiva moštvo Pittsburgh Penguins, ki je v pretekli noči zabeležilo četrto zmago v vrsti, s 5:2 so bili v gosteh boljši od Columbus Blue Jackets. K zmagi je z 12. hat-trickom kariere največ prispeval kanadski zvezdnik Pingvinov Sidney Crosby.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pittsburgh je do zmage prišel v zadnji tretjini s tremi doseženimi zadetki, vključno z dvema Crosbyjevima. Pred tem sta bili moštvi 40 minut izenačeni.

Sidney Crosby je vpisal tudi podajo, ko je pomagal ustvariti priložnost za uvodni zadetek Pingvinov po le 32 sekundah igre. Domače moštvo se je po uvodnem šoku pobralo in izenačilo v 11. minuti, sedem minut kasneje pa celo povedlo. A je nato Crosby ob zaključku prve tretjine dosegel prvega od svojih treh zadetkov za 2:2.

Pittsburgh je s 55 točkami v tej sezoni zdaj tik za petami Carolina Hurricansov in New York Rangersov (oba 56 točk) v vzhodni skupini. Rangersi so pred začetkom noči sicer bili v prednosti, a so s 3:6 izgubili prav na gostovanju pri Carolini. Tri točke sta za domačine prispevala Tony DeAngelo (gol in dve podaji) in Sebastian Aho (gol in dve podaji). Carolina trenutno ostaja eno najbolj vročih moštev v ligi, z osmim zmagami na zadnjih 10 tekmah.

Prva med vsemi je še naprej Florida, ki je z zmago z 2:1 po kazenskih strelih v Vancouvru svoj izkupiček v sezoni povečala na 61 točk in prav tako zabeležila osmo zmago na zadnjih desetih tekmah. Najboljša igralca srečanja sta bila vratarja obeh moštev; Spencer Knight je zbral 27 obramb za Florido, tretji vratar Vancouvra Spencer Martin pa je ustavil 33 strelov.

Kar 35 obramb je v vratih Minnesote zbral Finec Kaapo Kahkonen, ki je bil ključen pri zmagi svojega moštva proti Chicagu s 5:1. Po podaljšku so do zmage prišli Dallas Starsi, ki so bili s 5:4 boljši od Detroit Red Wingsov. Zmagali so še Anaheim Ducksi, s 5:1 so bili prepričljivejši od prvakov iz Tampe, in St. Louis, ki je s 5:0 odpravil novince v ligi iz Seattla.

Zmago so slavili tudi New York Islandersi proti Arizona Coyotesom s 4:0. Skupnost otočanov je sicer pretresla novica o smrti štirikratnega prvaka lige NHL (1980–1983) in dolgoletnega člana Islandersov Clarka Gilliesa. Ta je na 958 tekmah dosegel 319 golov in 378 podaj, v končnici pa je na 164 tekmah dosegel 47 golov in podaj. Po karieri, ki se je raztezala čez 14 sezon v ligi NHL, je bil sprejet v hišo slavnih. Zadnji dve sezoni kariere je igral tudi za Buffalo Sabrese. Star je bil 67 let.

Clark Gillies
Clark Gillies FOTO: AP

* Izidi:

Carolina Hurricanes - New York Rangers               6:3

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins   2:5

Detroit Red Wings - Dallas Stars                                 4:5 (podaljšek)

New York Islanders - Arizona Coyotes                     4:0

Chicago Blackhawks - Minnesota Wild                    1:5

Vancouver Canucks - Florida Panthers                   1:2 (kazenski streli)

Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning                   5:1

Seattle Kraken - St. Louis Blues                                  0:5

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.