Zimski športi

Davidova presenetila v Anterselvi

Anterselva, 24. 01. 2019 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvaindvajsetletna Čehinja Marketa Davidova je presenetljiva zmagovalka biatlonske sprinterske tekme za svetovni pokal v Anterselvi na Južnem Tirolskem. Z brezhibnim streljanjem si je priborila prvo zmago in je za 1,7 sekunde prehitela Finko Kaiso Mäkäräinen ter za 3,5 Norvežanko Marte Olsbu Roiseland, ki sta morali po enkrat v kazenski krog.

Marketa Davidova je presenetljiva zmagovalka tekme v Anterselvi. Pred tem je bil njen najboljši rezultat tretje mesto, ki ga je dosegla na Pokljuki januarja lani.
Marketa Davidova je presenetljiva zmagovalka tekme v Anterselvi. Pred tem je bil njen najboljši rezultat tretje mesto, ki ga je dosegla na Pokljuki januarja lani. FOTO: AP

Tekma v Dolomitih je bila napeta vse do konca. Kot zadnja je šla na progo nemška olimpijska prvakinja Laura Dahlmeier, ki je bila najhitrejša po drugem streljanju in bila blizu 20. zmagi v karieri. Po bolezni in okrevanju v začetku sezone pa očitno še ni v 100-odstotni vrhunski formi in do konca je izgubila tri mesta. V boju za stopničke je bila po drugem streljanju tudi Avstrijka Lisa Theresa Hauser, ki pa je bila prepočasna v smučini in je s tretjega zdrsnila na deveto mesto.

Slovenke so nastope v Anterselvi že končale, saj se nobena ni uvrstila med najboljših 60 in na sobotno zasledovanje, daleč pa so tudi od skupinskega starta, ki bo na vrsti v nedeljo, pravico nastopa na tekmi pa ima le najboljših 30 tekmovalk v svetovnem pokalu.

Slovenke so končale v zadnji tretjini nastopajočih. Najboljša je bila Polona Klemenčič, ki je morala v kazenski krog le enkrat in je končala na 65. mestu, Nina Zadravec je bila prav tako z eno strelsko napako 77., novinka med biatlonkami Lea Einfalt pa je zgrešila trikrat in bila 81. med 93 uvrščenimi tekmovalkami.

Napeto bo v petek tudi v moški konkurenci. Slovenska vrsta je vnovič ostala brez Jakova Faka, ki se je po bolezni prekmalu vrnil na tekmo v Oberhof, nato prejšnji teden predčasno sklenil nastope v Ruhpoldingu, v Anterselvo pa sploh ni odpotoval. V slovenskem taboru pa so se pojavile tudi prve informacije, da želi Fak izpustiti pot v Severno Ameriko in se v miru pripraviti na svetovno prvenstvo, ki bo marca na Švedskem.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.