Zimski športi

Derbi vodilnih ekip pripadel Washingtonu

Raleigh, 29. 11. 2021 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti Carolina Hurricanes so na derbiju najboljših ekip severnoameriške lige NHL v domači dvorani v Raleighu z 2:4 klonili proti Washington Capitals. Ti so s četrto zmago v nizu ta čas vodilna ekipa tekmovanja za Stanleyjev pokal. Washington tako ostaja številka 1 v ligi s 33 točkami, prav toliko jih ima Toronto na drugem mestu, Carolina je tretja z 31.

Aleksander Ovečkin
Aleksander Ovečkin FOTO: AP

Dmitrij Orlov je z igralcem več popeljal goste v vodstvo 2:55 minut pred koncem, Washington pa je rešil zapravljeno začetno prednost dveh zadetkov. "To je bil za nas res odločilen trenutek za zmago," je po tekmi priznal Orlov. Aleksander Ovečkin in Aleksej Protas sta zadela v razmaku 59 sekund druge tretjine za Prestolnike, ki so dobili devet od zadnjih 11 tekem. Za piko na i je z zadetkom v prazno mrežo poskrbel John Carlson, ki je pred tem zbral dve podaji. Za domačo ekipo sta v zadnji tretjini zadela Jesperi Kotkaniemi in Nino Niederreiter; slednji je poskrbel za izenačenje na 2:2 slabih šest minut in pol pred koncem, več pa gostiteljem tokrat ni uspelo. Ilija Samsonov je zaustavil 30 strelov za Washington, na drugi strani ledene ploskve pa je Frederik Andersen zbral 21 obramb. Washington ostaja številka 1 v ligi s 33 točkami, prav toliko jih ima Toronto na drugem mestu, Carolina je tretja z 31.

Hokejisti Toronta so tokrat gostovali v Kaliforniji in slavili visoko zmago s 5:1 proti Anaheim Ducks. Michael Bunting, Alexander Kerfoot in William Nylander so vsak k zmagi prispevali po gol in podajo ter pomagali, da je ekipa novembra ostala brez poraza. Ob tem je tudi izenačila klubski rekord sedmih zaporednih zmag v gosteh. "Vzdušje v slačilnici je navdihujoče, vsi so zadovoljni in veseli, res je zabavno biti del takšne ekipe," je dejal Bunting in dodal: "Mislim, da smo trenutno zelo samozavestni in vsak prispeva svoj delež k ekipnim uspehom."

Auston Matthews je dosegel gol še na tretji zaporedni tekmi, enkrat je bil uspešen tudi Wayne Simmonds, vratar Jack Campbell pa je za Javorjeve liste zaustavil 39 strelov.

Izidi:
Carolina Hurricanes - Washington Capitals  2:4

Minnesota Wild - Tampa Bay Lightning       4:2

Chicago Blackhawks - San Jose Sharks       0:2

Boston Bruins - Vancouver Canucks          3:2

New Jersey Devils - Philadelphia Flyers    5:2

Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs        1:5

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.