Zimski športi

Marguč: Do letos se nikoli nisem primerjal s tekmeci

Rogla, 04. 12. 2020 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., D.S., STA
Komentarji
0

Slovenska A reprezentanca v deskanju na snegu, v kateri so letos le trije tekmovalci, Žan Košir, Rok Marguč in Tim Mastnak, Gloria Kotnik pa je zaradi nosečnosti kariero prekinila, nestrpno čaka na tekme. Uvod v sezono naj bi bil naslednjo soboto v Cortini d'Ampezzo, a je tekma še pod vprašajem, na njeno potrditev Slovenci še čakajo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pred začetkom sezone deskarjev še veliko nejasnosti
    01:28
    Iz 24UR: Pred začetkom sezone deskarjev še veliko nejasnosti
  • Pogovor z Žanom Koširjem pred začetkom sezone
    05:17
    Pogovor z Žanom Koširjem pred začetkom sezone
  • Pogovor z Rokom Margučem pred začetkom sezone
    04:37
    Pogovor z Rokom Margučem pred začetkom sezone
Rok Marguč
Rok Marguč FOTO: Matavž Miha

"Položaj se z dneva v dan spreminja, tako da ne moremo še ničesar napovedovati. Videti je, da tekmi v Cortini bosta, vsaj prvo naj bi potrdili danes," je na spletni novinarski konferenci dejal glavni trener Izidor Šuštaršič. Ta si kot vsi drugi reprezentanti želi, da bi bilo tekem čim več, a se zaveda, da obstaja možnost, da se njegova želja ne bo uresničila. Dejstvo je, da so že trije organizatorji odpovedali, poleg Bad Gasteina in Bloue Mountaina deskarjem ne bo omogočeno priti niti v Piancavalo, kjer bi morali nastopiti marca. Ali tekme bodo ali ne, je odvisno od lokalnih uradnikov, če odpadejo tekme v Piancavalu še ne pomeni, da bodo tudi v Cortini ali Carezzi. "Nekateri, predvsem letni športi, so znali nastali položaj rešiti. Menim, da se bi to dalo tudi pri nas. Še nikdar ni bilo tako lahko organizirati tekem. Nastanitve so lažje dosegljive, na smučiščih ni gneče, ob varnostnih protokolih ne bi smelo biti težav. Mednarodna smučarska zveza se sicer trudi, a ne vem, če stori vse, da bi bilo tekem čim več. Pri drugih disciplinah najbrž stori več," meni Šuštaršič. Nekdanji tekmovalec je navdušen nad pripravljalnimi razmerami, pravi, da še nikoli ni bilo boljših. Snega ni manjkalo, tudi proge za trening so bile lažje dosegljive, zato naj bi bili slovenski tekmovalci odlično pripravljeni. "Res je, da smo odlično pripravljeni, a odlične pogoje so imeli tudi drugi. Letos je povsem drugače, kot je bilo lani, ko smo imeli drugačne razmere in so se pokazale razlike. Lahko rečem, da bodo letos rezultati bolj realni," je razmišljal Tim Mastnak, svetovni podprvak v paralelnem veleslalomu. Kot dodaja ga negotovost, ali tekme bodo ali ne, ne moti: "Moj značaj je tak, da nerad planiram in nikoli ne vem točno, kaj bo čez nekaj dni, ali bom z avtodomom na Ljubelju zavil na eno ali na drugo smer. Zato se s trenutnimi razmerami ne obremenjujem." 

Tim Mastnak
Tim Mastnak FOTO: Damjan Žibert

Negotovost ne moti niti preostala dva, ki pravita, da sta na njo navajena. "Trenutno počutje bi lahko opisal kot podobno kot na letalu, ko te je strah, da bi ta padel. Na take stvari sem se privadil," je dejal Košir, ki se je letos edini pripravljal s Šušteršičem skupaj z mladinci in dekleti. Prave primerjave s tekmovalci svetovnega vrha ni imel, tako da bo moral počakati na prve tekme, na katerih bo videl, kam spada. Nekoliko več primerjav sta imela Mastnak in Rok Marguč, ki sta dosti tudi skupaj trenirala. "Do letos se nikoli nisem primerjal s tekmeci, da bi z njimi tekmoval v paralelnih dvobojih. To je bila moja letošnja novost, primerjal sem se lahko s Poljaki, Japonci, Mastnakom in še nekaterimi. Na tekmah bomo videli, ali se bo to izkazalo kot dobro, zaenkrat pa sem zadovoljen," je povedal Marguč.

Na prvih tekmah se bodo omenjeni trojici pridružili tudi B reprezentanti Črt Ikovic, Jernej Glavan in Sara Goltes, za slednjo bo nastop predvsem priprava na mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo kmalu po tekmah v Italiji. Vse naslednji teden čaka testiranje na covid-19, tega bodo morali ponoviti na prizoriščih.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.