Zimski športi

Slovenci daleč od odličij, zlato Jörgovi in Loginovu

Rogla, 01. 03. 2021 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na prvi tekmi svetovnega prvenstva v alpskih disciplinah deskanja na snegu, paralelnem veleslalomu, sta zlati odličji osvojila Selina Jörg v ženski in Dmitrij Loginov v moški konkurenci. Slovenski tekmovalci so zaostali za pričakovanji, v izločilne boje se je uvrstil le Tim Mastnak, ki pa je izpadel v osmini finala.

Zmagovalca na Rogli, Dmitrij Loginov in Selina Jörg.
Zmagovalca na Rogli, Dmitrij Loginov in Selina Jörg. FOTO: Damjan Žibert

Na Rogli je bila na sporedu prva tekma svetovnega prvenstva, paralelni veleslalom. V kvalifikacijah v moški konkurenci je bil v popolni ruski prevladi najhitrejši Igor Slujev, v ženski konkurenci pa je bila v kvalifikacijah najhitrejša Nemka Ramona Theresia Hofmeister.

V finalu moške tekme sta se pomerila Italijan Ronald Fischnaller in Rus Dmitrij Loginov. Izjemno izenačeno je bilo, v cilju je bil za pičlo stotinko sekunde hitrejši Loginov, ki je postal svetovni prvak. Tretji je bil njegov rojak Andrej Soboljev.

V ženskem finalu sta se za zlato merili Nemka Selina Jörg in Rusinja Sofia Nadiršina. Hitrejša je bila Nemka, ki je Rusinjo ugnala za 12 stotink sekunde in se veselila zmage. Bronasto odličje je osvojila Avstrijka Julia Dujmovits.

V izločilne boje se je od slovenskih tekmovalcev z 12. časom kvalifikacij uvrstil le branilec srebrne kolajne s prejšnjega prvenstva v Park Cityju Tim Mastnak, a je nato izgubil prvi dvoboj. Za 17 stotink sekunde ga je v ponovitvi osmine finala z olimpijskih iger v Pjongčangu spet premagal olimpijski prvak, Švicar Nevin Galmarini. "Dober dvoboj. Na Rogli pač odločajo stotinke in te tokrat niso bile na moji strani. Par zavojev pred ciljem sem izgubil nekaj hitrosti in posledično tudi dvoboj. Sem pa, olimpijskemu prvaku, na sicer počasnejši rdeči prog zelo dobro pariral. Jutri je nov dan, moje misli so že usmerjene na  slalom " je v izjavi za SZS dejal Tim Mastnak.

V kvalifikacijah so bili neuspešni Žan Košir (21. mesto), Jernej Glavan (31. mesto), Rok Marguč (40. mesto) in Sara Goltes (41. mesto). "Ni se izšlo po mojih željah in pričakovanjih. Jutri upam na najboljše, sem že »naložil« progam »Moskva 2021«, kjer sem deskal v velikem finalu," je že o jutrišnji preizkušnji razmišljal Košir. Žal se na Rogli ni izšlo niti Marguču: "Napaka. Odneslo me je. Linija je bila preveč direktna. Takoj sem odšel na slalomski trening, da sem zbral misli in jutri popravim vtis." Slovenci bodo imeli popravni izpit v torek, ko se bo SP končalo s tekmo paralelnega slaloma.

Ljubitelji deskanja so bili v velikem pričakovanju deskarskega povratka Čehinje Ester Ledecke, a je 25-letna zaradi poškodbe odpovedala nastop in je že v domači Pragi. !Ester se je na treningu lažje poškodovala, tako da je odpotovala domov, v Prago, kjer bo sanirala poškodbo in se nato začela pripravljati za zaključek svetovnega pokala v alpskem smučanju," je sporočil njen deskarski trener Justin Reiter.


Koronavirus pasica november

Izidi:
- moški:
1. Dimitrij Loginov (Rus)

2. Roland Fischnaller (Ita)

3. Andrej Soboljev (Rus)
...
13. Tim Mastnak (Slo)

21. Žan Košir (Slo)

31. Jernej Glavan (Slo)

40. Rok Marguč (Slo)

- ženske:

1. Selina Jörg (Nem)

2. Sofija Nadiršina (Rus)

3. Julia Dujmovits (Avt)
...
41. Sara Goltes (Slo)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GO INTER
01. 03. 2021 18.15
dans ni šlo pa drugič