Zimski športi

Dres Mušiča pod strop Hale Tivoli

Ljubljana, 22. 09. 2022 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni Aleš Mušič zaključuje svojo izjemno športno kariero, večino jo je preživel v dresih Olimpije, nazadnje za HK SŽ Olimpija, bil tudi kapetan moštva. S svojo zmagovalno miselnostjo je znal dvigniti soigralce v ključnih trenutkih. Barve Slovenije je zastopal na številnih svetovnih prvenstvih in dvakrat tudi na olimpijskih igrah – v Sočiju 2014 in Pjongčangu 2018. Od ljubljanskega občinstva se bo poslovil na tekmi med HK SŽ Olimpija in Hydro Fehervar, ki bo 2. oktobra v Hali Tivoli.

Aleš Mušič
Aleš Mušič FOTO: Damjan Žibert

"V klubu se zavedamo, kaj je Aleš Mušič naredil za ljubljanski in slovenski hokej. Zavedamo se, da je legenda slovenskega in ljubljanskega hokeja in hvaležni smo mu za vse, kar smo skupaj dosegli," je na novinarski konferenci o Alešu Mušiču uvodoma povedal predsednik kluba Miha Butara

Upokojitev dresa številka 16 Aleša Mušiča bo 2. oktobra na tekmi med HK SŽ Olimpija in Hydro Fehervar AV19.

"Zato bomo v klubu upokojili njegov dres, ki se bo pod stropom dvorane pridružil številki 24 Tomaža Vnuka," je za klubsko spletno stran še povedal Butara. "Zelo velika čast je, da po koncu kariere obesijo tvoj dres pod strop. Prepričan pa sem, da bi si pred mano to zaslužil še kdo drug. Pred mano je bilo pri Olimpiji ogromno odličnih hokejistov. Vedno poudarjam, da je eden izmed teh Igor Beribak, ki še deluje v klubu. Drugače pa je to res velika čast, kaže, da si dobro delal, da si dal nekaj športu, Ljubljani," je povedal dolgoletni kapetan zmajev Mušič. V svoji karieri je odigral preko 100 tekem za slovensko reprezentanco, 547 tekem v ligi ICE (nekdanja EBEL), 138 tekem v Alpski hokejski ligi. Osvojil je 11 naslovov državnega prvaka. Večino svoje kariere je zapisal ljubljanskemu hokeju, eno sezono je igral v Fehervaju, na kar ima lep spomin.

Todd Elik
Todd Elik FOTO: Damjan Žibert

V vseh teh letih je igral s številnimi dobrimi hokejisti, med njimi izpostavlja Todda Elika. "To je bil velik človek, odličen hokejist, sploh pri letih, v katerih je tukaj igral. Nihče mu ni mogel nič, plošček je vozil po celem igrišču," je povedal Mušič in dodal, da je podoben igralec tudi John Hughes. Od slovenskih igralcev je izpostavil Igorja Beribaka, Tomaža Vnuka, Iva Jana, Dejana Kontreca, Nika Zupančiča ... "Toliko igralcev, da je, ko pogledam nazaj, res super, s kom vse sem igral," je povedal Mušič in se zahvalil tudi vsem trenerjem. Posebej je omenil Hannuja Järvenpääja, Raima Summanena, pa tudi iz reprezentance Matjaža Kopitarja in Matjaža Seklja v mlajšem obdobju kariere. "Če sem koga pozabil, se opravičujem, res jih je bilo veliko. Moram pa omeniti tudi Mika Posmo, ki je imel res občutek za vodenje tekem," je povedal.

"Če pogledaš nazaj, je teh 35 let v hokeju kar hitro minilo," je za spletno stran zmajev opazil Aleš Mušič, ki mu je med lepšimi hokejskimi spomini ostala sezona 2018/19 s trojno krono (alpska liga, DP in Pokal Slovenije), pa prva sezona v ligi Ebel, ko so 2007/08 izgubili šele v finalu, pa igranje z reprezentanco na kar dvojnih olimpijskih igrah in številni drugi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.