Zimski športi

Edini, ki je letos premagal Hirscherja: 'Prva tekma po zmagi je še posebej težka'

Adelboden, 12. 01. 2019 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odgovorni trener moške reprezentance za svetovni pokal za tehnične discipline Klemen Bergant je po veleslalomu v Adelbodnu pohvalil Žana Kranjca, ki je bil tako kot lani na tem švicarskem prizorišču peti: "Uvrstitev, peto mesto, je dobra. Ne more se mu gledati v zobe. Za Žana je bila danes posebej težka tekma, saj je bila prva po zmagi."

Glavni trener za tehnične discipline Klemen Bergant je opozoril, da je od zadnjega veleslaloma v Saalbachu, ko je Kranjec 19. decembra osvojil svojo krstno zmago v svetovnem pokalu, minilo več kot tri tedne."Po tisti zmagi se mu je veliko zgodilo. Na treningih se je moral kar truditi, da je spet prišel na tisto svojo raven. Danes je bil v prvem teku malo negotov, ni se čisto odločil in ni šel na meji. V drugem teku, posebej v spodnjem delu, pa je peljal super dobro, tako kot smo navajeni. Veseli to, da še vedno dobro smuča, da ga različni tereni in snežne podlage, vsaj na teh zadnjih tekmah, ne zmotijo toliko in da ima kontinuiteto teh vrhunskih rezultatov."

Edini, ki je premagal Hirscherja
Žan Kranjec je za prvo zmago v karieri premagal tudi Marcela Hirscherja. Slovenec je edini, ki je letos poleg izjemnega Avstrijca, zmagal na veleslalomski tekmi za svetovni pokal.

Tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah je boj za tretje karierne stopničke izgubil na prvi progi, katere se je lotil nekoliko preveč zadržano. V finalu se je tako prebil z desetim izhodiščem, ko je za najhitrejšim na prvi progi zaostal 91 stotink sekunde. Zato pa je na drugi progi prikazal zelo pogumno predstavo ter je bil četrti najhitrejši v finalu.

Žan Kranjec je edini, ki je v letošnji sezoni zmagal na veleslalomski tekmi za svetovni pokal in mu ni ime Marcel Hirscher.
Žan Kranjec je edini, ki je v letošnji sezoni zmagal na veleslalomski tekmi za svetovni pokal in mu ni ime Marcel Hirscher. FOTO: AP

Vrhunsko je odpeljal zlasti srednji in spodnji del ter zdržal do cilja, ki ga je prevozil v zelenem ter za 69 stotink sekunde popravil čas do takrat vodilnega Avstrijca Marca Schwarza. Na startu pa so bili še najboljši veleslalomisti, ki si prav pogosto ne privoščijo velikih napak. "V prvi vožnji moja vožnja večinoma ni bila na limitu, tako kot znam. Preveč sem zavijal, premalo odločno je bilo, to sem takoj vedel, ko sem prišel v cilj. Glavni cilj v drugem teku je bil, da res pokažem, kar znam, da ničesar ne prepuščam tekmecem. V drugi vožnji mi je to dobro uspelo in bil je zelo dober rezultat," je bil z novim vrhunskim dosežkom zadovoljen Kranjec.

"Vedno je borba, če hočeš biti v vrhu, moraš narediti dve vožnji na limitu, kakor znaš. Danes sem naredil eno in to je bilo dovolj za peto mesto, če bi naredil dve, bi bilo dovolj za kakšno mesto višje. Ampak vedno je borba, niso lahke tekme, vsaka tekma ima svoje težavnosti. Treba je iti iz tekme na tekmo in pokazati, kar znaš in upati na čim boljši rezultat," je še dodal šestindvajsetletnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
12. 01. 2019 18.44
+31
Ko je Zan pred zacetkom sezone rekel, da je sposoben premagati vse, vkljucno Hirscherja ste se vsi smejali in norca delali, potem pa pride dan 19.12.2018 ko Zan Kranjec pometa s konkurenco in premaga Hirscherja!! Haha kdo se sedaj smeje!! Bravo Zan, samo tako naprej, tudi danes si pokazal super predstavo, samo ne se pustit, kavcarji itak nevejo kaj pomeni trening in garanje...
elrocco77
12. 01. 2019 19.44
+9
Res je in imaš prav. Tudi sam sem bil skeptičen (in kritičen), ker 20 let samega nakladanja SZS in nobene samokritike te pač navadi na to da kakšno pikro napišeš čez smučarje. Ampak kakorkoli, Kranjec letos niza res odlične rezultate in samo tako naprej.
BuenosAires
12. 01. 2019 20.38
+11
Tudi jaz sem rekel, da je to pogumna izjava, pa nas je presenetil! Bravo Žan, le tako naprej!
uporabnica1
12. 01. 2019 20.47
+1
@elrocco77 ja tudi meni se ni zdelo da bi lahko premagal Hirscherja ker je res neverjeten in ga tezko kdo premaga ampak sm pa verjela da lahk Kristoffersena in druge mojstre. Vedela sem da ne naklada ker je eden redkih slo smucarjev ki ima glavo na mestu in ima resne moznosti za sam vrh :)
Diebaumaister
12. 01. 2019 22.03
+0
Dej nehi, Hirscher se je premagal sam, saj so povedali, da je izbral napačne smuči, dej, poglej danes koliko je bil za Hirscherjem.
uporabnica1
13. 01. 2019 08.50
+1
Haha ne seri. Ti moras tako priloznost izkoristiti... Zan ne bi mogel zmagati ce ne bi bil v formi in bil nepripravljen. Ce je bil pa danes za Hirscherjem se ne pomeni da je nas slab ali pa da ga nikoli v prihodnosti ne bo mogel premagati. Tudi Marcel je glih tako samo clovek in ne stroj, ki je nepremagljiv
puspan
12. 01. 2019 18.37
+19
Žan, lepo si nam spet polepšal dan. Se veliko uspehov brez poškodb ti želimo. Hvala ti.
graf
12. 01. 2019 17.57
+27
Čestitke Žan , odlična uvrstitev !
RupniK
12. 01. 2019 17.50
+0
A ni bil Hircher na tisti tekmi šele šesti? Torej Kranjec ni bil edini, ki ga je premagal. Ne bluzit s takimi.
šumar
12. 01. 2019 18.02
-3
uporabnica1
12. 01. 2019 18.40
+22
Niso mislili tako dobesedno!! Mislili so tako, da je pac on prekinil niz zaporednih zmag Hirscherja in da je on edini poleg Hirsherja zmagal v letosnji sezoni