Zimski športi

Eva Urevc še naprej nepripravljena za nastope v svetovnem pokalu

Lahti, 29. 02. 2024 14.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po tekmah v Severni Ameriki se svetovni pokal ta konec tedna nadaljuje na severu Evrope s tradicionalnimi preizkušnjami v finskem Lahtiju, ki bo gostil tri tekme. Ola Vigen Hattestad je na Finsko odpeljal petčlansko zasedbo.

Eva Urevc
Eva Urevc FOTO: Damjan Žibert

V petek bo v Lahtiju na sporedu ekipni sprint v klasiki, brez naše ženske zasedbe, sledila bo 20 km sobotna preizkušnja v klasičnem koraku s posamičnim štartom, nedelja pa bo prinesla še en sprint, tokrat posamični v prosti tehniki. Glavni trener naše reprezentance, Ola Vigen Hattestad, je na sever Evrope odpeljal petčlansko zasedbo in sicer Anjo Mandeljc, Miho Šimenca, Miho Ličefa, Anžeta Grosa in prvič Boštjana Korošca, ki se je izkazal na svetovnem prvenstvu mlajših članov v Planici. Eva Urevc bo, kot poroča uradna spletna stran SZS, tekme svetovnega pokala ta teden še izpustila, več o njenih nastopih do konca sezone, pa bo znano proti koncu naslednjega tedna.

Ola Vigen Hattestad in Katja Višnar
Ola Vigen Hattestad in Katja Višnar FOTO: Damjan Žibert

Po tekmah v Lahtiju se bo karavana preselila na Norveško, kjer bodo prihodnji konec tedna na sporedu tekme na Holmenkollnu, nato sledi tradicionalni sprint sredi tedna v Drammnu, finale sezone pa gosti Falun sredi marca.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenka62
29. 02. 2024 16.27
+1
A je že kdaj bila???
postennnn
29. 02. 2024 16.03
+2
Skoraj konec sezone ona pa še nepripravljena. Bože sačuvaj