Zimski športi

'Biatlonski strel' Faku odnesel uvrstitev pri samem vrhu

Hochfilzen, 17. 12. 2020 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Biatlonski svetovni pokal se nadaljuje v avstrijskem Hochfilznu, kjer je bil na sporedu četrti šprint letošnje sezone. Jakov Fak je uvrstitev čisto pri vrhu zapravil z zadnjim, "biatlonskim" strelom. Med 108 tekmovalci je na koncu z zaostankom minute in 4,5 sekunde zasedel še vedno zelo dobro 11. mesto.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: Damjan Žibert

Tudi tokrat je glavni trener naše reprezentance, Uroš Velepec, na štart uvrstil četverico Slovencev. Po tem, ko je na prvem šprintu v Hochfilznu Rok Tršan premagal Jakova Faka, tokrat česa podobnega nismo doživeli. Fak je leže svojo nalogo opravil tako, kot smo v tej sezoni že navajeni, brezhibno, stoje pa je žal zgrešil zadnji, 20. strel. Tako je moral v kazenski krog in uvrstitev tik pri samem vrhu je šla po zlu. Med 108 tekmovalci je na koncu z zaostankom minute in 4,5 sekunde zasedel še vedno zelo dobro 11. mesto. "Na začetku je kazalo zelo dobro, prvo streljanje je bilo brezhibno. Na progi je bilo nekaj zaostanka, a preveč se nisem obremenjeval, ker vseeno moraš razporediti svoje moči za tri kroge. Zadnji strel sem žal zgrešil in zaradi tega tudi zdrsnil po rezultatski lestvici. Današnji nastop je bil zato dovolj za enajsto mesto. Upam, da bom na zasledovalni tekmi končno bolj zanesljiv tudi na streljanju stoje in da se lahko prebijem tudi malo naprej," je za uradno spletno stran SZS povedal Fak. Podobno kot Fak je en strel stoje zgrešil Klemen Bauer, a ni bil med najhitrejšimi na progi, tako da je z zaostankom dveh minut in 8,4 sekunde ostal brez točk, na 45. mestu. Tršan je na vsakem postanku zgrešil po en strel, v cilju pa je zaostal 8,3 sekunde za Bauerjem in pristal na končnem 52. mestu. Brez zasledovalne tekme je ostal Miha Dovžan. Že leže je zgrešil dva strela, nato pa še enega in z zaostankom treh minut in 39,4 sekunde je zasedel 90. mesto. Takole je po tekmi za uradno spletno stran SZS razmišljal glavni trener naših, Uroš Velepec: "Današnja tekma se je razpletla v korist Norvežanov, a bili smo zraven. Jakov je zdržal, z zadnjim strelom "v rože" je zapravil uvrstitev v top 6. Izhodišče pa je dobro, zaostanki so zelo majhni, le prvi trije imajo malo več prednosti, a verjamem, da v soboto Jakov lahko pride precej zraven do tistih želenih stopničk. Klemen je bil danes strelsko precej boljši, tekaško pa ni bil razpoložen, tako da ni bilo dovolj za točke. Roka moram pohvaliti, tekaško je bil videti precej bolje kot teden ali dva nazaj. Napreduje in verjamem, da se bo le še dvigal. Dovžan je dvakrat zgrešil v leže in takrat je zelo težko tekmovati, ker so zaostanki že veliki. Na koncu je tudi popustil v zadnjem krogu, saj možnosti za zasledovanje ni imel. Zdaj bo treniral do naslednjih tekem. Trije pa imajo možnost za točke v soboto in to je tudi naš cilj in upam, da nam uspe še en lep nastop."

Uroš Velepec
Uroš Velepec FOTO: Damjan Žibert

Trojne zmage so se, kot piše na uradni spletni strani SZS, razveselili Norvežani. Mlada Sebastian H. Laegreid in Johannes Dale sta zadela vseh 20 strelov in sta zasedla prvi dve mesti, tretji je bil njun rojak z dvema zgrešenima streloma leže, Johannes T. Bo, ki je zaostal 19,9 sekunde za zmagovalcem in 12 sekund za Dalejem. Četrtouvrščeni Norvežan, Vetle S. Christiansen, je denimo zaostal 42,5 sekunde za zmagovalcem.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Imamprav
17. 12. 2020 16.23
+3
zgrešil je 20 strel, pa le 10 jih je bilo!!!!
The Dude
17. 12. 2020 16.34
+2