Zimski športi

Fak po dveh zgrešenih strelih brez vrhunskega rezultata, dober nastop Tršana

Hochfilzen, 11. 12. 2020 14.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Biatlonec Jakov Fak je po odličnih nastopih v uvodnih tekmah sezone na Finskem, predvsem v streljanju, na prizorišču v avstrijskem Hochfilznu od desetih zgrešil dve tarči in sprintersko preizkušnjo na 10 kilometrov končal daleč od najboljših. Je pa zato strelsko zablestel Rok Tršan, ki je podrl vse tarče in osvojil 27. mesto. Fak je bil na koncu mesto za njim. Zmagal je Norvežan Johannes Dale.

Jakov Fak
Jakov Fak FOTO: Damjan Žibert

Prvi od slovenske četverice je na progo sicer znova krenil Jakov Fak, ki je v ležečem položaju spet zadel vse tarče, žal pa je bil dvakrat nenatančen v stoje, kar ga je stalo nove uvrstitve tik pri vrhu. Z zaostankom 1:33,6 je zasedel končno 28. mesto. Klemen Bauer je na prvem strelskem postanku zgrešil en strel, nato pa še dva, kar je pomenilo zaostanek 2:40,3 minute in končno 70. mesto, kar je bilo premalo za uvrstitev na jutrišnjo zasledovalno tekmo. Nato pa smo lahko spremljali odličen nastop Roka Tršana. Tako v leže kot v stoje je, kot piše na uradni spletni strani SZS, pokril vse tarče in odhitel k proti cilju. V cilju je bil desetinko sekunde hitrejši od Faka, zasedel pa je končno 27. mesto. Nastop na zasledovalni tekmi je ujel še Miha Dovžan, ki je zgrešil en strel v ležečem položaju, z zaostankom 2:06,9 minut pa je pomenil končno 47. mesto. 

Jakov Fak in Rok Tršan
Jakov Fak in Rok Tršan FOTO: SZS

"Današnja uvrstitev je precej slabša, kot so bile v Kontiolahtiju, zlasti zaradi slabega streljanja v stoje. Do drugega streljanja je kazalo zelo dobro. Na drugem postanku pa sem imel zelo nestabilne noge, kot da bi mi zmanjkalo energije. Tak občutek je bil v nogah, kot da se ne moreš umiriti. Zgrešil sem dva strela, za zadnjega sem se res boril, da bi ga zadel, a žal nisem dobro izdelal strela in je bil zato zgrešen. Rezultat je tako precej slabši, a tak šport je biatlon. Jutri se želim resetirati in spet zadeti vse strele na zasledovalni tekmi in poizkušati pridobiti čim več mest," je za uradno spletno stran SZS povzel Jakov Fak, ki je iz srca čestital Tršanu za odličen nastop: "Po slabših tekmah v Kontiolahtiju, je bila danes to dobra tekma. Končno mi je uspelo oddelati bolje na progi in na strelišču, a mislim, da to še ni tisti nivo, ki si ga želim. A po vseh težavah zaradi pozitivnih testov, pomanjkanja treninga na snegu, ki ga jaz še kako potrebujem zaradi dobrih občutkov. Mislim, da gre zdaj v pravo smer. Kljub slabšim nastopom nisem obupal, vedel sem, da bo prišel dan, ko bo šlo bolje in danes je bilo tako. Za jutri želim uživati v tekmi, se držati tekmecev, biti sproščen na strelišču, narediti tako kot znam, na koncu pa mislim, da bo dober tudi rezultat."

Zmage se je razveselil Norvežan Johannes Dale, ki je z desetimi zadetimi streli za 17,1 sekund prehitel Francoza Quintena Fillona Mailleta, ki je prav tako zadel vse tarče, tretji je bil z enim zgrešenim strelom še en Francoz, Florent Claude, ki je zaostal 29 sekund za zmagovalcem.

Koronavirus pasica november

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

moare
11. 12. 2020 17.40
+2
Ali se je od Baura nalezel nenatančnosti. Me zanima, če si Bauer sam plačuje te izlete na tekme po svetu glede na njegove rezultate? Alpinci podobnih kvalitet, kot Bauer si morajo sami plačevati.
Diegol14
11. 12. 2020 17.39
+2
Šumsko voče
11. 12. 2020 15.38
-8
Skoda dnarja za neslovenca
tito73
11. 12. 2020 15.44
+7