Zimski športi

Finec na klopi hokejistov Olimpije

Ljubljana, 26. 01. 2023 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo HK SŽ Olimpije se je dogovorilo za sodelovanje s finskim trenerjem Anttijem Karhulo, ki prevzema treniranje članske ekipe ljubljanskega kluba. Pogodba 46-letnega finskega strokovnjaka z zmaji je vezana tudi za naslednjo sezono. Ljubljanska zasedba je v ligi ICEHL trenutno na 12. mestu med 13 ekipami, ima enako število točk kot zadnji Vorarlberg.

Miha Butara
Miha Butara FOTO: Damjan Žibert

Antti Karhula izhaja iz finske hokejske šole in je svojo trenersko kariero gradil na Finskem v ligi Mestis, v Erste ligi na Madžarskem, v ligi ICE je bil trener Fehervar AV19 in nazadnje trener HC Banska Bystrica. Popoldne je že prispel v Ljubljano in bo ekipo vodil že na gostovanju v Gradcu. Klub in Antti Karhula sta sklenila sodelovanje tudi za naslednjo sezono.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z novim trenerjem se obeta nekaj sprememb v ekipi, o katerih vas bomo sproti obveščali. "V zadnjih dneh so se v klubu zgodile velike spremembe, zato me zelo veseli, da smo v našo hokejsko družino pripeljali finskega hokejskega strokovnjaka. Verjamemo, da bo znal fante motivirati in pripraviti na najpomembnejši del sezone, ki je pred nami. Še posebej nas veseli, da smo z Anttijem Karhulo našli skupni imenovalec tudi pri nadaljevanju naše zgodbe, torej razvoju slovenskih hokejistov in delu z mladimi. Aktivno bomo začeli tudi graditi ekipo za naslednjo sezono," je v uradni izjavi za javnost povedal predsednik kluba Miha Butara. "Vse se je zgodilo zelo hitro in z veseljem sem se odzval vabilu iz Ljubljane. O Olimpiji in mestu sem slišal le dobre stvari in vesel sem, da sem tu," je po prihodu v Ljubljano za klubsko spletno stran dejal Antti Karhula.

Spomnimo, prejšnji trener Mitja Šivic je odstopil v torek pred tekmo s Salzburgom. Z Olimpijo je v tej sezoni lige ICEHL na 36 tekmah dosegel 11 zmag ob 25 porazih, je pa že sredi januarja osvojil domačo lovoriko po finalni zmagi nad Jeseničani.

Ljubljanska zasedba je v ligi ICEHL trenutno na 12. mestu med 13 ekipami, ima enako število točk kot zadnji Vorarlberg (a dve tekmi manj). Do rešilnega desetega mesta, ki še vodi v dodatne kvalifikacije za končnico, pa jo zdaj loči že devet točk, na tem mestu je trenutno prav petkov tekmec iz Gradca.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.