Zimski športi

Flander se je odločil za samostojno pot

Ljubljana, 01. 10. 2010 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V prihajajoči sezoni deskanja na snegu ima visoke cilje tudi slovenska ekipa, od katere se je ločil njen najuspešnejši član Rok Flander. Odločil se je za samostojno pot.

Ekipo je že po koncu prejšnje sezone zapustil švicarski trener Gilles Jaquet, tekmovalci so tako del poletnih priprav opravili brez trenerja. Nevzdržne razmere so se končale pred enim mesecem, ko je Smučarska zveza Slovenije za eno leto z možnostjo podaljšanja podpisala pogodbo z novim-starim trenerjem reprezentance Petrom Kotnikom, ki je ekipo vodil že pred tremi leti.

Rok Flander
Rok Flander FOTO: Damjan Žibert

Flander je že na pripravah na Nizozemskem, od koder je slovensko deskarsko in športno javnost seznanil, da bo treniral in tekmoval samostojno, ločeno od reprezentance. "Gre za to, da avgusta stvari niso bile postavljene. Novi ljudje na zvezi so bili totalno pasivni. Sredstva, ki so bila na zvezi, so razdelili med tekmovalce, sponzorjev se ni iskalo, delalo se ni nič. Trenerji so do avgusta podpisali pogodbe, tiste opcije, ki sem jih pripeljal kot možnosti, niso bile več izvedljive. To je bil povod, da je bilo treba nekaj narediti in se umakniti iz tega koncepta," je dejal Flander.

"Moja ekipa je postavljena in tudi že dela od konca avgusta naprej. Ekipo bom predstavil novembra pred 'ta pravim' začetkom sezone. Glede na to, da ni dosti denarja za izvedbo sezone v celoti, sem poskušal s smučarsko zvezo navezati konstruktiven dialog, za enkrat pa neke pomoči s strani zveze ni bilo. V tem trenutku koristimo denar, ki pride s strani države na račun statusa športnika, pa še ta denar v celoti ne bo prišel do mene. Imam to srečo, da imam za generalnega pokrovitelja Raiffeisen banko, s katero sem še za eno leto podpisal pogodbo. Na odbor za deskanje na snegu niti ne računam, ker tam nihče nič ne dela in se ne nadejam sprememb. Potihoma pa še vedno računam, da bo predvsem smučarska zveza naredila nek kompromis. Kljub temu da nisem po njihovih kriterijih padel v kategorijo šampionov, ki jo obravnavajo na poseben način. Predvsem me moti, da četrto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala v minuli sezoni ni dovolj, da bi mi dali možnost, da speljemo še eno vrhunsko sezono," je razočaran Flander.

"Ostal bom korekten in ne bom komentiral tega, kar so naredili na zvezi: da so najprej čakali do avgusta in potem podpisali pogodbo s Petrom Kotnikom, to je meni smešno. Žal mi je, da s fanti ne moremo več skupaj delati. V preteklosti sem si želel solo voziti oziroma imeti svojo ekipo. Ker sem fantom želel predati izkušnje, da čim bolj napredujejo in da bo za mano še kdo, ki bo sposoben zmagovati v svetovnem pokalu, sem vztrajal in vedno znova pristajal na kompromise. V tem novem konceptu pa se ne vidim več. Ne skrbi me za prihodnost. V najboljšem primeru imam pred sabo še štiri sezone in ne morem si privoščiti, da bi šel nazaj na neko raven, kjer sem že bil na tej poti profesionalnega deskarja. Enostavno bom vse dal za to, da mi bo uspelo na svetovnem prvenstvu in v letošnji sezoni ter v še nekaj sezonah, ki mi ostanejo," je sklenil Flander.

 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ivan Rondic
01. 10. 2010 17.36
Bravo Rok, pa veliko uspehov ti želim! LP Cica