Zimski športi

Flisar premiero zaključil v četrtfinalu: Start v sezono je definitivno boljši kot lani

Val Thorens, 06. 12. 2019 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Smučar prostega sloga Filip Flisar je na prvi tekmi nove sezone svetovnega pokala v smučarskem krosu, ki jo gosti francoski Val Thorens, končal v četrtfinalu. Mariborčan, ki se je na petkovo in sobotno tekmo uvrstil z desetim časom kvalifikacij, je v četrtfinalu slabo startal in v cilj prišel zadnji od četverice v skupini.

Filip Flisar je uvodno tekmo svetovnega pokala začel z zanesljivo vožnjo v osmini finala. V skupini s Kevinom Druryjem, Brantom Crossanom in Elliottom Baralo je ves čas vozil na drugem mestu, tik za repi najhitrejšega iz kvalifikacij Druryjem. Prav na vseh vmesnih časih je izkušeni Mariborčan zasedal drugo mesto in nadziral položaj v skupini ter se brez večjih težav, skupaj s Kanadčanom, uvrstil v prvi četrtfinale letošnje sezone. Tudi v četrtfinalni skupini je družbo Flisaju delal Drury, moči pa je pomeril še z Jonathanom Midolom iz Francije in Druryjevim rojakom Bradyjem Lemanom. Skupina je startala zelo izenačeno, tekmovalci pa so si na grbinah pred prvim skokom želeli izboriti čim boljšo pozicijo. Kratko med manjšim prerivanjem je potegnil ravno Flisar, ki je nato do prvega zavoja rahlo zaostal, trojica pred njim pa se je borila za dve mesti, ki sta vodili v polfinale. Flisar je na polovici proge povsem ujel stik s skupino, a se v boj za prehitevanje ni mogel spustiti. Čakal je le na morebitno napako ali zaplet skupine v ospredju, a je na njegovo žalost ni dočakal in je tako tekmovanje zaključil na četrtem mestu prve četrtfinalne skupine, kar je na koncu pomenilo štirinajsti izid v celotni konkurenci. V polfinale sta napredovala Drury in Midol.

Filip Flisar je spodbudno startal v novo sezono.
Filip Flisar je spodbudno startal v novo sezono. FOTO: AP

"Start v sezono je definitivno boljši kot lani. Moje smučanje mislim, da je v redu in osmino finala sem odpeljal super. Za četrtfinale pa vsak, ki vsaj malo spremlja smučanje, da smo bili v skupini sami vrhunski tekmovalci, izpadel je tudi Bradly Leman, ki je zelo dober tekmovalec. Drugače pa sem na startu malenkost zaostal, ravno toliko, da so me na prvem skoku stisnili in sem izgubil hitrost. Na začetku pa je taka ravnina, da ko enkrat izgubiš malo hitrosti jo je nemogoče pridobiti nazaj. Rabil sem čas, da sem jih dohitel, a jih prehiteti enostavno nisem mogel," je tekmo za uradno spletno stran SZS ocenil Flisar.

Prvi zmagovalec letošnje sezone je postal izvrstni Kandačan Kevin Drury, ki mu proga v Val Thorensu očitno zelo leži.  Drury je bil danes prepričljiv prav v vseh vožnjah, le na začetku finalne vožnje je za nekaj trenutkov izpustil vodstvo iz rok, a je z izjemnim finišem prišel do zmage. Izjemen boj v finalu sta z Druryjem bila domačin Kergomard Youri Duplessis, ki je zasedel drugo mesto in Švicar Ryan Regez, ki je bil tretji. "Drury vozi fenomenalo a nihče ni nepremagljiv, tudi Youri in Chapuis sta vozila odlično, a jutri je nov dan in vsakega se da prehiteti. Je pa težko, če imaš takega tekmovalca v skupini od samega začetka, ampak treba je dati glavo gor in dati vse od sebe," je konkurenco opisal Flisar in predstavil načrte za drugo tekmo sezone.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

testosteron
06. 12. 2019 14.11
-1
..antipatičen do kraja...
Uporabnik1046796
06. 12. 2019 15.02
-6
Alojz Hauptman
06. 12. 2019 15.26
uporabnica1
06. 12. 2019 15.34
zelo pomembno je ja, če je on simpatičen ali ne. joj kaj vas vse moti...
kojnusar
06. 12. 2019 14.03
+1
Fak. morda bi bil.boljsi...