6°C

Francozinjam štafetna zmaga, Slovenke na 21. mestu

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
STA / T.Š. /
KOMENTARJI
0
Ženska francoska štafeta je zmagala na biatlonski tekmi za svetovni pokal. Drugo mesto so osvojile Švedinje, tretje pa Rusinje. Slovenska četverica biatlonk v postavi Polona Klemenčič, Nika Vindišar, Kaja Marič in Kaja Zorč je zasedla 21. mesto.

Francozinje Anais Chevalier Bouchez, Chloe Chevalier, Juxtine Braisaz Bouchet in Julia Simon so zmagovalke ženske biatlonske tekme za svetovni pokal v Ruhpoldingu na Bavarskem. 

Zmaga Francozinj je bila zanesljiva. Vodstvo so prevzele v drugi polovici tekme in ga suvereno obdržale do konca. Drugo mesto so osvojile Švedinje, tretje pa Rusinje. Dolgo je sicer kazalo na stopničke tudi za Belorusijo, a si je Hana Sola v zadnji predaji pristreljala kazenski krog.

Slovenke Polona Klemenčič, Nika Vindišar, Kaja Marič in Kaja Zorč so zasedle 21. mesto. Za Slovenijo je štafeto začela Polona Klemenčič, ki je s svojim delom opravila izvrstno. V leže je pet tarč pokrila z eno popravo, v stoje pa je bila brezhibna. Niko Vindišar je poslala na progo iz 11. mesta in z majhnim zaostankom 36 sekund. Vindišarjeva je imela malce več težav na strelišču, a se je kazenskemu krogu uspešno izognila s petimi popravami. Zaostanek Slovenije se je povečal na +1:52 in tretja Kaja Marič je šla na progo iz 18. mesta. 

Maričeva je na strelskem postanku leže morala v kazenski krog, kjer so se začele težave za slovensko štafeto. Stoje se je kazenskemu krogu izmuznila s tremi popravami, a zaostanek ob zadnji predaji se je žal povišal na +5:08. Na pot se je podala še Kaja Zorč, ki pa je bila žal na prvem strelskem postanku ujeta s strani vodilnih tekmovalk in Slovenija je tekmo zaključila na 21. mestu.

Francozinje so letos dobile dve od treh štafetnih tekem, prihodnji teden pa reprezentance v italijanski Anterselvi čaka še olimpijska generalka.

V soboto bo v Ruhpoldingu moška štafetna tekma, v nedeljo pa moško in žensko zasledovanje.

Polona Klemenčič
Polona KlemenčičFOTO: Biathlon Pokljuka (Matic Klanšek)

Izidi:
1. Francija                    1:10:50,0 (0+4)

(Anais Chevalier Bouchez, Chloe Chevalier, Justine Braisaz Bouchet, Julia Simon)

2. Švedska                       +  35,1 (0+2)

(Johanna Skottheim, Stina Nilsson, Mona Brorsson, Anna Magnusson)

3. Rusija                         1:12,2 (0+6)

(Valerija Vasnetkova, Svetlana Mironova, Irina Kasakevič, Kristina Rescova)

4. Nemčija                        1:26,6 (1+5)

5. Belorusija                     1:27,8 (1+7)

6. Italija                        1:28,7 (0+7)

7. Norveška                       1:42,6 (0+6)

8. Estonija                       2:30,6 (0+6)

9. Ukrajina                       2:41,2 (0+6)

10. Poljska                        2:58,5 (0+5)

....

20. Slovenija                     krog zaostanka

(Polona Klemenčič, Nika Vindišar, Kaja Marič, Kaja Zorč)

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.