Zimski športi

Gorza (p)o seriji odpovedi tekem: Fantje bi radi dirkali

Ljubljana, 05. 12. 2023 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Smučarji v hitrih disciplinah v letošnji sezoni za zdaj nimajo sreče z vremenom. V Beaver Creeku jim je še drugič v sezoni odpadel celoten predviden program tekmovanj. Organizatorjem nikakor ni uspelo izpeljati niti ene od predvidenih treh tekem v Koloradu. Smučarji se zavedajo, da se proti vremenu ne da boriti, a radi bi tekmovali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Smučanje je šport na prostem, na tekmovanja pa velikokrat vpliva vreme, ki se ga ne da naročiti. To so v dosedanjem poteku zime na svoji koži najbolj občutili smučarji v hitrih disciplinah, ki imajo do sedaj v svojih nogah le tri uradne treninge in nič tekmovanj. Sprva je odpadel celoten program v Zermatt-Cervinii, ta konec tedna pa je vreme smučarjem preglavice povzročalo v Beaver Creeku. Po dveh izpeljanih treningih se je nad progo Ptic roparic usulo obilno sneženje, organizatorjem pa kljub velikemu trudu ni uspelo izpeljati nobenega od predvidenih dveh smukov in superveleslaloma. 

Aleš Gorza
Aleš Gorza FOTO: Damjan Žibert

Najhuje je pri tem tekmovalcem, ki so celotno leto trenirali, da bi svoje znanje pokazali na tekmah za svetovni pokal. V slovenskem taboru novi glavni trener Aleš Gorza zatrjuje, da je vzdušje v ekipi še vedno dobro in upajo na več sreče na naslednjih prizoriščih. "Fantje bi radi dirkali, a proti vremenu žal ne moremo storiti nič. Razmeram se je treba prilagoditi. Sedaj resnično upamo, da ko se vrnemo v Evropo, tekme tam bodo. V Val Gardeni je vedno, oziroma vsaj v zadnjih letih, lepo vreme in si želimo, da bo tudi letos tako. Da se bo tam tudi sezona za hitre discipline začela," je za uradno spletno stran SZS dejal Aleš Gorza.

Od 14. do 16. decembra naj bi prve tekme dočakali tudi alpski smučarji, ki tekmujejo v hitrih disciplinah. Val Gardena v Italiji bo gostila enega od odpadlih smukov iz Zermatt-Cervinie, hkrati pa sta na sporedu še en smuk in en superveleslalom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Intihar
05. 12. 2023 19.38
+0
Slovenski fantje ze dolgo vec ne dirkajo.to so rekreativni smucarji ki zivijo od nasih zuljev
G. Papež
05. 12. 2023 17.49
+3
Dirkali bi??? Keri, naši???😂 Naj grejo malo na ziher prvo, da vidijo...Žan izvzet.
radar
05. 12. 2023 17.38
+2
...da bi svoje znanje pokazali na tekmah za svetovni pokal.... To me je pa nasmejalo... pa jih vedno spremljam in navijam.
JOSEPH HAYDN
05. 12. 2023 17.14
+3
Naši tudi če ne
rzui
05. 12. 2023 17.07
+3