Zimski športi

Gregorin: Na olimpijskih igrah na medaljo

Ljubljana, 18. 11. 2009 08.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./ STA
Komentarji
0

Biatlonka Teja Gregorin, doslej edina slovenska dobitnica medalje na svetovnih prvenstvih, ne skriva, da želi tudi v olimpijski sezoni 2009/10 igrati vidno vlogo v svetovnem biatlonu in na olimpijskih igrah v Vancouvru poseči po medalji.

Teja Gregorin se je zaradi novih visokih ciljev odločila tudi za sodelovanje z moško ekipo. "Moj osnovni cilj je, da bi tako kot pred dvema sezonama nastopala konstantno v svetovnem pokalu, glavni cilj pa so olimpijske igre, kjer želim pokazati, da smo Slovenci tudi na največjih tekmah sposobni biti na najvišjih mestih," svojih želja ni skrivala Gregorinova. Tekmovalka iz Ihana se je prav zaradi visokih ciljev odločila, da preneha sodelovati s češkim strokovnjakom Tomašem Kosom in se pridružila moški vrsti, ki jo vodi Uroš Velepec. "Sama vidim, da imam v teku še rezerve in mislim, da mi Uroš pri tem lahko veliko pomaga. V zadnjem obdobju namreč prav tekaška pripravljenost ni bila najboljša in nastope sem pogosto reševala z dobrim streljanjem. Letos mislim, da mi je uspelo dvigniti tudi tekaško formo, kako pa je v resnici, pa bomo videli čez tri tedne, ko bo na vrsti prva tekma svetovnega pokala."

Teja Gregorin je doslej edina slovenska dobitnica medalje na svetovnih prvenstvih.
Teja Gregorin je doslej edina slovenska dobitnica medalje na svetovnih prvenstvih. FOTO: Reuters

Gregorinova priznava, da je bilo letos v pripravah kar precej sprememb: "Predvsem sem veliko več trenirala količinsko." Pri tem je imel težko nalogo tudi Velepec, ki je prevzel tekmovalko z medaljo na svetovnem prvenstvu z jasnim ciljem, da se tudi v Vancouvru bori za medaljo, obenem pa je moral za Gregorinovo prilagajati tudi treninge, saj vendarle ne zdrži moškega tempa in moških serij. "Po pravici povedano moških intervalov enostavno ne zdržim. Treningi vendarle ne morejo biti enaki, saj so fantje precej hitrejši."

Teja Gregorin in Dijana Ravnikar
Teja Gregorin in Dijana Ravnikar FOTO:

Obenem najboljša slovenska tekmovalka minulih zim ni mogla prehvaliti novega domačega biatlonskega centra na Pokljuki, ki je po prenovi končno postal enakovreden najboljšim biatlonskim centrom v Evropi. "Za nas je zelo velik plus, da smo dobili ta center in da lahko treniramo doma, kot druge najboljše ekipe." Ker je do svetovnega pokala še nekaj tednov, napetosti med biatlonci, tako Gregorinova, še ni: "Smo pa vsi skupaj malce nestrpni in čakamo, da se začne. Na tekmah bomo natančno videli, kaj smo naredili v tem poletnem času. Vesela sem tudi, da sta se Tadeja Brankovič - Likozar in Dijana Ravnikar vrnili v reprezentanco, saj smo v preteklosti s štafeto že veliko dosegle, tudi stopničke in ne vem, zakaj tega v prihodnosti ne bi spet ponovile."
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.