Zimski športi

FOTO: 4. Grubin memorial vnovič z dobrodelno noto

Kranjska Gora, 08. 03. 2019 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bolgar Albert Popov-Grubelnikov tekmovalec, ki je čudežno preživel avtomobilsko nesrečo, v kateri je bil udeležen Drago, je odprl že 4. Dobrodelni Grubin memorial po vrsti. Letos so s svojo prisotnostjo (štartnino) pomagali družini iz Slovenske Bistrice, očetu samohranilcu (delni invalid) z dvema sinovoma, ki ju je zapustila mama. Prijeten športno-humanitarni večer je zaokrožil rockovski koncert.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Četrti Grubin memorial
    02:13
    Iz 24UR: Četrti Grubin memorial
  • Iz SVETA: Četrti Grubin memorial
    02:32
    Iz SVETA: Četrti Grubin memorial
  • 4. Grubin memorial z dobrodelno noto za družino iz Slovenske Bistrice
    02:29
    4. Grubin memorial z dobrodelno noto za družino iz Slovenske Bistrice

Drago Grubelnik je bil trener bolgarskega tekmovalca Alberta Popova in skupaj sta bila tudi usodnega dne, ko je Drago tragično preminil, Albert pa čudežno preživel prometno nesrečo. Letos v beli karavani niza odlične rezultate. V Schladmingu je tako osvojil šesto mesto, v Kitzbühlu deveto, na obeh tekmah pa je štartal z zelo visoko štartno številko.

Ivica Kostelić, Christian Mayer, Bernhard Knauss, Nika Fleis, Jure Košir, Rene Mlekuž,Urška Hrovat, Špela Pretnar, Andrej Miklavc, Alenka Dovžan in drugi, so se tudi letos odzvali vabilu.

Dobrodelni veleslalom je popestril še večerni brezplačni rock'n'roll koncert v neposredni bližini izteka smučišča Kekec. Četrti dobrodelni snežni spektakel, ki je potekal v spomin na v avtomobilski nesreči pred tremi leti tragično preminulega slovenskega smučarja, vedno nasmejanega in dobrosrčnega Grubo, je imel tudi tokrat dobrodelno rdečo nit. Od leta 2016, ko je potekal prvi Grubin memorial, je glavni organizator dogodka Rene Mlekuž, na pomoč pa radi priskočijo tudi Grubelnikovi prijatelji, med njimi Jure Košir, Ivica KostelićMitja Kunc, Matjaž Vrhovnik, Urška Hrovat, Špela Pretnar, Alenka Dovžan in številni drugi. Izkupiček prvega memoriala so namenili Grubelnikovemu sinu Maksu, drugega mlademu športniku Timu, ki je zbolel za rakom, tretji pa sedemčlanski družini v stiski iz Radelj ob Dravi. Letošnji bo šel v roke družini iz Slovenske Bistrice, očetu samohranilcu (delni invalid) z dvema sinovoma, ki ju je zapustila mama.

Drago Grubelnik
Drago Grubelnik FOTO: Reuters

"Zelo sem vesel, da smo našli skupno besedo in sinergije, da Grubelnikov memorial priključimo Pokalu Vitranc kot nekakšno petkovo ogrevanje. V svetovnem pokalu je še nekaj aktivnih tekmovalcev, ki so bili zelo dobri prijatelji Draga Grubelnika. Poleg tega pa je ogromno trenerjev in serviserjev, ki so zraven v svetovnem pokalu in v veselje mi je, da bodo vsi njegovi prijatelj lahko prišli na memorial. Moja želja je, da se vsaj enkrat na leto dobimo skupaj vsi Grubelnikovi prijatelji, da ponesemo tisto njegovo pozitivno energijo, ki jo je on nosil, predvsem pa da z vsemi zbranimi sredstvi pomagamo tistemu, ki pomoč zelo potrebuje," je povedal nekdanji alpski smučar Mlekuž. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

belzer
08. 03. 2019 20.01
+63
Kostelić govori slovensko kot ,da je tle rojen,eni so pa trideset "leta" v Sloveniji pa jim še kar ne "ide"
DEPE
08. 03. 2019 20.16
+45
Jaz bi pobral državljanstva vsem, ki ne govorijo tekoče slovensko....
piko3
08. 03. 2019 20.43
+29
Bol?ev Pepe
08. 03. 2019 20.57
-18
Jaz bi pobral drzavljanstvo vsem s prazno glavo. Torej tudi tebi.
DEPE
09. 03. 2019 20.27
+1
Bolčev Pepe dobro si to napisal, si uporabil prevajalnik... :)