Zimski športi

Hirscher bo očka

Salzburg, 15. 05. 2018 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijski smučarski šampion in absulutni vladar svetovnega pokala v zadnjih sedmih sezonah Marcel Hirscher, še ni potrdil nadaljevanja športne poti, sta pa z dolgoletno partnerko Lauro sporočila, da se veselita starševske vloge.

Alpski smučarji izkoriščajo dobre zimske pogoje na ledenikih, preizkušajo opremo in najboljše možne nastavitve za prihodnjo sezono, odštevajo dneve do zasluženega oddiha. Tisti, ki so se odločili za menjavo opreme so to v veliki večini že naredili. Številni vrhunski tekmovalci so se za ta korak odločili, tudi v slovenski reprezentanci bo nekaj sprememb, zanesljivo pa med tistimi, ki bodo zamenjali opremljevalca ne bo avstrijskega zvezdnika bele karavane Marcela Hirscherja.

Šampion brez primere, lastnik kar sedmih velikih kristalnih globusov, pa je ta hip tisti, ki še koleba, kako naprej. Četudi je za dve leti podaljšal sodelovanje z avstrijskim Atomicom, zaenkrat ostaja neznanka, ali bo športno pot nadaljeval. Potem, ko sta s partnerko Lauro Möisl, prek instagrama sporočila, da sta v veselem pričakovanju naraščaja, ne bi bilo nikakršno presenečenje, če se 29-letnik iz Halleina odloči, da je napočil čas za premor v svetovnem pokalu, morda celo, da zavedno postavi smuči v kot.

Marcel Hirscher bo v kratkem razkril načrte za prihodnost, že zdaj pa je jasno, da bosta s partnerko Lauro postala starša.
Marcel Hirscher bo v kratkem razkril načrte za prihodnost, že zdaj pa je jasno, da bosta s partnerko Lauro postala starša. FOTO: AP

Odločitev o prihodnosti v karavani svetovnega pokala naj bi sporočil v kratkem, a tekmovalec, ki se lahko pohvali z rekordnim številom velikih kristalnih globusov, zlato olimpijsko medaljo in naslovom svetovnega prvaka, težko naredi še kaj izjemnega.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
17. 05. 2018 20.43
Hirscher je fenomen, podobno kot Rossi v motogp