Zimski športi

Hirscher: Cilji sezone? Zmagovati!

Dunaj, 13. 09. 2018 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Marcel Hirscher se namerava v prihajajoči zimi povsem enakovredno meriti s konkurenco za še osmi veliki kristalni globus skupnega zmagovalca svetovnega pokala. Avstrijski smučarski as, ki je poleti na Ibizi skočil v zakonski stan ter z ženo Lauro Moisl pričakuje prvega otroka, se na domačih ledenikih pripravlja na začetek sezone.

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher FOTO: Damjan Žibert
"Sem na ledeniku Pitztal in znova so se začeli treningi na snegu. Čez 46 dni bomo že tekmovali, kar je seveda sijajno," je svojim sledilcem v sredo sporočil prek Facebooka. Marcel Hirscher tako namerava v tekmovalno prežo že 28. oktobra, ko se bo v Söldnu začela nova sezona svetovnega pokala za alpske smučarje s tradicionalnim veleslalomom na ledeniku Rettenbach. Smučar iz Halleina na Solnograškem je zadnjih sedem sezon na vrhu skupnih seštevkov. Rekordnemu sedmemu velikemu kristalnemu globusu je konec minule sezone, drugo leto zapored, dodal še mala kristalna globusa za dobljena seštevka v veleslalomu in slalomu. Februarja pa je kolekcijo odličij dopolnil še z manjkajočim z olimpijskih iger. V Južni Koreji je zmagal v alpski kombinaciji in veleslalomu.

Henrik Kristoffersen in Marcel Hirscher. Avstriojec in Norvežan bosta tudi v novi sezoni alpincev največja konkurenta.
Henrik Kristoffersen in Marcel Hirscher. Avstriojec in Norvežan bosta tudi v novi sezoni alpincev največja konkurenta. FOTO: Damjan Žibert

Kljub temu, da je osvojil že vse, kar se osvojiti da, mu izzivov ne manjka, kajti, kot je zapisal, "v sezono se podajam s ciljem obdržati stik s konkurenco ter zmagovati tekme". Hirscher tako namerava v prihajajoči zimi popraviti seznam 58 zmag v svetovnem pokalu, kar ga trenutno uvršča na četrto mesto večne lestvice. Pred njim so le rojakinja Annemarie Moser-Pröll (62), Američanka Lindsey Vonn (82) in Šved Ingemar Stenmark (86). Konkurenca v tehničnih disciplinah ne more mirno spati, saj ji je položil na srce, da je vedno mogoče še izboljšati svoj nastop. Kralj veleslalomskih in slalomskih zavojev pa si je, kljub veliki želji po doseganju novih zmag, postavil tudi mejo. In tej meji se reče smuk. V novi sezoni tako ne namerava premikati osebnih mejnikov ter se ne bo podal v boj za premierno zmago v kraljevski disciplini, potem ko je slavil v vseh preostalih disciplinah. Smukaška zmaga bo tako ostala nedosežena želja. "Vzelo bi mi preveč časa. Nisem več pripravljen vložiti pet let, da bi osvojil odličnost v smuku," je bil iskren Hirscher.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.