Zimski športi

Izjemni Hirscher z rekordno visoko zmago pokoril konkurenco v Alti Badii, Kranjec 9.

Alta Badia, 16. 12. 2018 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko je že v prvi vožnji moškega veleslaloma za svetovni pokal v Alti Badii Marcel Hirscher postavil previsoke standarde za konkurenco, je v drugi še nekaj malega dodal za rekordno visoko zmago v omenjenem italijanskem zimskem središču. Najbližja zasledovalca, Francoza Thomas Fanara na drugem oziroma Alexis Pinturault na tretjem mestu, sta za neverjetnim Avstrijcem zaostala za več kot dve sekundi in pol.

Avstrijski smučarski šampion Marcel Hirscher z zadnjimi šestimi veleslalomskimi zmagami ostaja nesporni vladar tekem v Alti Badii. Potem ko je imel že po prvi vožnji ogromno prednost pred najbližjimi zasledovalci, je v drugi stopil na plin in 'ponižal' konkurenco za najvišjo zmago na veleslalomih za svetovni pokal v omenjenem italijanskem smučarskem središču.

Drugouvrščeni Thomas Fanara je izboljšal svojo uvrstitev, saj je s sedmega mesta po prvi vožnji skočil na drugo, medtem ko je bil njegov rojak - tretjeuvrščeni Alexis Pinturault - še boljši, saj je skočil za 11 mest (14. po prvi vožnji). Prvo peterico sta zaokrožila mladi Avstrijec Manuel Feller na četrtem in Američan Tommy Ford na petem mestu. 

Žan Kranjec je bil na koncu deveti.
Žan Kranjec je bil na koncu deveti. FOTO: AP

Edini slovenski predstavnik s pravico nastopa v drugi vožnji Žan Kranjec je imel na svojem najljubšem prizorišču lepo priložnost ponoviti izjemen lanski nastop, ki mu je prinesel prve stopničke v karieri, a je s povprečno vožnjo s šestega mesta po prvi v finalu nazadoval za tri mesta ter tako končal na solidnem devetem mestu. 

Na startni listi sta bila še dva Slovenca, Štefan Hadalin s številko 43 in Miha Hrobat s številko 76, a se nista uvrstila v finalno vožnjo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aveeeeeee
16. 12. 2018 14.23
-10
austrijci so dobri sam v obskurnih sportih
xxdrgregoryhouse
16. 12. 2018 14.28
+0
Neprijatelj
16. 12. 2018 14.00
+9
Marcel.....bodi fer, nisi iz tega planeta. Bravo
fihner
16. 12. 2018 17.01
+0