Zimski športi

Zmaji brez težav na prvi polfinalni tekmi, železarji do zmage v podaljšku

Ljubljana, 08. 04. 2021 23.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi polfinalni tekmi Alpske lige slavili brez večjih težav. V Tivoliju je padla avstrijska ekipa Lustenau (4:2). Zmaji, ki branijo naslov prvaka lige, so tako naredili prvi korak v boju za veliki finale. Hokejisti Sija Acronija Jesenic pa so v prvi polfinalni tekmi po podaljšku premagali italijanski Asiago s 4:3. Polfinalna serija se igra na tri dobljene tekme.

Zmaji marširajo proti finalu Alpske lige.
Zmaji marširajo proti finalu Alpske lige. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanski hokejisti so v prvi polfinalni tekmi upravičili vlogo favorita in dobro začeli pot do želenega finala. Gostje so se sicer pokazali kot trdna in na trenutke nevarna ekipa, ki pa na celotni tekmi ni imela dovolj moči, da bi se zoperstavila Olimpiji. Ljubljanski hokejisti, ki so redni del končali trdno na prvem mestu, so do polfinala prišli z gladkim nizom 3:0 v zmagah proti Vipitenu. Tudi tokrat niso imeli večjih težav, le na začetku tekme so bili gostje enakovredni. A hitra zadetka ob koncu prvega dela, najprej bil uspešen Marc-Olivier Vallerand, potem po protinapadu še Žiga Pešut, sta le nakazala, da bodo domači prišli do prednosti. Na začetku druge tretjine so gostje sicer znižali, a so potem v ekipi iz Tivolija hitro odgovorili. Ob še dveh poskusih, ki sta končala v okviru vrat, je nato za novo prednost dveh golov poskrbel Nejc Brus.

V zadnjem delu so domači večji del nadzorovali tekmo, Aleš Mušič pa je številčno prednost kronal za vodstvo s 4:1. Gostje so nato ob "power-playu" pet minut pred koncem sicer znižali, toda Ljubljančani niso dovolili še kakšnega presenečenja in so se ubranili, tudi ob poskusu gostov brez vratarja zadnjo minuto in pol.

Druga tekma bo v soboto v Lustenauu, tretja v torek, 13. aprila, v Ljubljani, morebitna četrta in peta pa 15. in 17. aprila.

Železarji po podaljšku do prve zmage v polfinalu
Jeseničani so po gladkem preboju v polfinale, v četrtfinalu so s 3:0 v zmagah odpravili Gardeno, danes prvič pomerili z Asiagom. Tekmec se je pokazal za enakovrednega in trdega nasprotnika, po tesnem boju pa slavili po podaljšku. Domači hokejisti so tekmo začeli poletno in napadalno, toda ob prvi številčni prednosti tekmecev so dobili zadetek. A so se hitro vrnili v igro, za izenačenje je poskrbel Žan Jezovšek v peti minuti, ko je po akciji izza gola spretno premagal gostujočega vratarja. Lepo priložnost za povišanje vodstva so imeli železarji ob koncu prvega dela, ko so imeli minuto in pol dva igralca več, toda niso bili uspešni. Za vodstvo je nato ob izenačenih močeh po protinapadu Jezovška poskrbel Jaka Sodja, ki je v 24. minuti odbitek pospravil v mrežo. 

Žan Us
Žan Us FOTO: Damjan Žibert

A tudi druga tretjina je bila podobna kot prva, izenačena in enakovredna, Asiago pa je, spet ob "power-playu", v 38. minuti spet premagal Žana Usa. A še enkrat je bil odgovor Jeseničanov hiter, spet pa je bil v glavni vlogi Jezovšek, ki je le pol minute pozneje poskrbel za vodstvo. A so v 52. minuti gostje še tretjič na tekmi izkoristili igralca več na tekmi in dvoboj spet postavili na izhodišče. Kljub nekaj priložnostim na obeh straneh zadetkov v rednem delu ni bilo več, tako da je o razpletu prve tekme odločal podaljšek. V tem so domači prvič na tekmi zdržali "power-play" tekmecev brez prejetega gola, nato pa je v 73. minuti Bine Mašič s strelom od daleč presenetil pokritega vratarja Gianluco Vallinija.

Druga tekma bo v soboto v Asiagu, tretja pa v torek, 13. aprila na Jesenicah. Morebitni četrta in peta pa bosta nato 15. in 17. aprila.

Izida, Alpska liga: polfinale, 1. tekmi:
SŽ Olimpija – Lustenau 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Vallerand 17., Pešut 19., Brus 27., Mušič 46.; Wallenta 24., D'Alvise 55.

Sij Acroni Jesenice – Asiago 4:3 (1:1, 2:1, 0:1) v podaljšku
Jezovšek 5., 39., Sodja 25., Mašič 72.; Rosa 4., 53., Magnabosco 38.

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rdeča petokraka
08. 04. 2021 21.13
-2
Bravo zeleni !