Zimski športi

Zmaji spet na zmagovalni poti

Beljak, 19. 12. 2021 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
3

Hokejisti SŽ Olimpije so v 29. krogu razširjenega avstrijskega prvenstva gostovali v bližnjem Beljaku. Zmaji, ki na zadnjih tekmah (rezultatsko) niso blesteli, so na Koroškem vodili skoraj celo tekmo. Večji del tudi s tremi goli prednosti (3:0 in 4:1), a so v dramatični končnici trepetali za novo zmago. Na koncu jim je le uspelo priti do dragocenih treh točk (4:3). Ljubljančani so s tem prekinili serijo treh zaporednih porazov in se utrdili na drugem mestu prvenstvene razpredelnice.

Zmaji so prekinili negativno serijo treh zaporednih porazov.
Zmaji so prekinili negativno serijo treh zaporednih porazov. FOTO: Aljoša Kravanja

Ljubljančani so po porazu v Celovcu tokrat spet potovali na severno stran Karavank in na gostovanju v Beljaku dosegli pomembno zmago, s katero so se utrdili na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Temelj za zmago so zmaji postavili že v prvem delu, ko sta Nik Simšič in Jaka Šturm v minuti in 40 sekundah med peti in sedmo minuto poskrbela za vodstvo z 2:0. Ko je Guillaume Leclerc v 17. minuti povišal na 3:0, je vse kazalo, da bodo zeleno-beli brez težav odnesli vse tri točke s Koroške.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A Anton Karlsson in John Hughes sta domače vrnila na -2. Že v prvem delu je zadel Karlsson, v drugem pa Hughes, potem ko je Leclerc v 30. minuti spet povišal na 4:1. V prvem delu velja omeniti še obračun Sebastiena Picheja in Stephana Bacherja, po katerem sta oba igralca o svoji igri pet minut razmišljala na klopi za kaznovane. V zadnjem delu je še enkrat postalo vroče. V 53. minuti je Hughes, seveda spet po podaji Karlssona, znižal na 3:4. V končnici pa je bila ljubljanska obramba dovolj trdna, da je slovenska ekipa vendarle vknjižila novi dve točki. "Fantje so se odlično odzvali po treh zaporednih porazih, na katerih bi si, vsaj glede na videno, zaslužili precej več. Izjemno smo odprli tekmo, nato pa zelo dobro delali tiste male stvari, zaradi katerih smo tako uspešni. Glede na sve, je naša zmaga v Beljaku več kot zaslužena," je po osvojenih vseh treh točkah dejal trener zmajev Mitja Šivic

Ljubljančane naslednji obračun v ligi čaka prihodnjo nedeljo, ko bodo gostovali v Italiji pri Pustertalu.

Izid, 29. krog:
Beljak - SŽ Olimpija 3:4 (1:3, 1:1, 1:0)
Karlsson 18., Hughes 38., 53.; Simšič 5., Šturm 7., Leclerc 17., 30.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
20. 12. 2021 08.00
+2
Iz tekme v tekmo. Borbeno do konca in rezultat bo prišel. Recept je ne prijeti prvi gol in čim manj izključitev. ...
evanderkane
19. 12. 2021 20.41
+1
Pomembno, da ste zmagali! Bravo!