Zimski športi

Hrgota Laniška označil za glavnega aduta slovenske reprezentance

Planica, 15. 10. 2021 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Glavni trener slovenskih smučarskih skakalcev Robert Hrgota je dejal, da bi v reprezentanco, če bi bile ta čas olimpijske igre, med četverico uvrstil posameznike, ki so nastopili na poletni veliki nagradi v začetku oktobra v Klingenthalu, v konkurenco bi dodal še Žigo Jelarja. Po mnenju Hrgote bo glavni adut sezone znova Anže Lanišek.

Robert Hrgota-2
Robert Hrgota-2 FOTO: Matevž Peršin

Anže Lanišek, Cene Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc, Lovro Kos in Tilen Bartol so tekmovali v Klingenthalu. "Jelar je ostal doma in bil potem tretji na državnem prvenstvu. Pa smo že pri sedmerici. Težko vprašanje ... Na olimpijsko tekmo bomo peljali fante, ki bodo lahko posegli po najvišjih mestih. Imeli bomo sladko skrb, da izmed te širše skupine izberemo najboljše štiri," je priznal Hrgota.

"Lanišek je naš glavni adut za to sezono, tudi on se zaveda tega. Če naredi svoje, sodi v sam svetovni vrh. Veseli pa me, da so se mu približali tudi ostali, da ni tako velike razlike in preskoka med njimi. Od Jelarja do Timija Zajca, še največ težav ima ta čas Domen Prevc, njegov brat Cene in Lovro Kos pa sta se pridružila in pridobila dodatni kvoti v svetovnem pokalu," je še nekoliko širšo sliko orisal Hrgota, ki se že veseli nove sezone.

Dejal je, da bo zaradi tako širokega izbora lažje načrtoval ekipe za tekme in vrhunce sezone. Glavni del bo februarja na OI. "Peking je, kar se načrtovanja tiče, kot vsaka druga tekma. Da smo pripravljeni in merimo na najvišja mesta. Je pa to po drugi strani vrhunec nekega daljšega obdobja, pred tem je novoletna turneja, potem SP v poletih. Treba bo pravilno načrtovati formo, da ne bomo prehitro na vrhuncu in tudi ne prepozno. Za to pa bo morala biti v pripravah osnovna baza vseh na zelo visoki ravni, da je med tekmami lažje graditi podrobnosti," je dodal Hrgota.

Anže Lanišek
Anže Lanišek FOTO: Aljoša Kravanja

Hrgota je povedal, da so pri Petru Prevcu letos v pripravah naredili precej sprememb. "Na začetku je bilo veliko dela, v zadnjem obdobju pa so se mu vrnili občutki. Tudi na tekmah je to že pokazal, posebej v Klingentalu, da je s prvimi skoki blizu vrha. Njegov brat Domen ima največ težav. Pričakujemo, da mu bo v hladnejšem vremenu v ledeni smučini lažje in se bo raven forme dvignila. Cene Prevc pa je presenečenje poletja. Želimo, da ohrani pozitivno miselnost od zime in nato med njo."

Glede Zajca pa je povedal: "Timi je imel v pripravah in treningih visoko raven skokov, tudi sedaj jo ima, le na tekmah mu zmanjka. Na tekmi v Hinzenbachu pa se mu je vse podrlo. Tudi nato v Klingenthalu je bil dober v kvalifikacijah, na tekmi pa brez pravega izida. Pri njem je pomembno, da ohrani mirno glavo in da v zaključnih pripravah dobi potrebno samozavest. Potem bodo prišli tudi rezultati."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
16. 10. 2021 08.12
Pozimi pa rožice ne cvetó...
symmon
15. 10. 2021 17.55
Z Borom Pavlovčičem pa zgleda tud ne bo nič letos. Komaj nekaj malega točk v celinskem pokalu je dosegel poleti.