Zimski športi

Hrgota: Fantje stopnjujejo formo, želja je zmaga na novoletni turneji

Ljubljana, 21. 12. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred slovensko moško skakalno vrsto je eden od vrhuncev sezone. Z bližajočimi se nastopi na tradicionalni novoletni turneji štirih skakalnic bodo Anže Lanišek, Timi Zajc in druščina vstopili v osrednji del tekmovalnega obdobja, ki lahko po nekoliko slabšem vstopu v sezono obrne rezultatsko krivuljo navzgor. Tega se nadeja tudi šef stroke Robert Hrgota.

Ni skrivnost, da si trener naših smučarskih skakalcev Robert Hrgota želi bolj konsistentnih skokov svojih varovancev, ki so po nekoliko zadržanem začetku sezone na zadnjih tekmah svetovnega pokala vendarle pokazali precej boljši obraz.

"Vsekakor sem lahko zadovoljen s tem, kar so naši fantje prikazali v zadnjih dveh tednih. Opazen je napredek v vseh segmentih skokov, nam pa manjka še nekaj detajlov, ki običajno odločajo na tako visoki kakovostni ravni o tem, ali boš povsem na vrhu ali pa pod njim," je uvodoma dejal Hrgota in nadaljeval:

"Na začetku lanske sezone nas je z izjemnimi rezultati reševal Anže (Lanišek, op. p.) in tako "skril" nekoliko slabše dosežke ostalih reprezentantov. Za letos pa se mi zdi, da je stanje drugačno. Zdaj imamo več razpoložljivih skakalcev, ki lahko posežejo po dobrih, zelo dobrih rezultatih. Optimističen sem glede nadaljevanja sezone in samo želimo si lahko, da bi novoletna turneja pomenila določeno prelomnico v rezultatskem smislu."   

V dozdajšnjem delu sezone moški del naše skakalne ekipe še nima uvrstitve na zmagovalni oder, bi se pa to utegnilo spremeniti že zelo kmalu. "Zakaj pa ne? Želja je dobiti zlatega orla, a tega si želijo tudi v drugih reprezentancah. Favorit številka ena je v tem trenutku nedvomno Stefan Kraft, ki navdušuje v letošnji sezoni. Ter tudi preostala dva tik pod vrhom skupnega seštevka svetovnega pokala, nato pa se krog favoritov precej razširi, tako da bo zelo zanimivo spremljati boje na novoletni turneji," se novega, velikega tekmovalnega izziva veseli Hrgota.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.