Zimski športi

Hrovatova z novim odmerkom samozavesti, Bucikova obžaluje drugo vožnjo

Kranjska Gora, 16. 02. 2020 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
7

S slalomom v Kranjski Gori se je zaključila 56. Zlata lisica, ki je tokrat romala v roke Petre Vlhove. Slovakinja je sobotnemu drugemu mestu iz veleslaloma dan kasneje dodala zmago, med boljšimi ta konec tedna pa je bila tudi slovenska predstavnica Meta Hrovat, ki se je izkazala predvsem s tretjim mestom v veleslalomu.

Več videovsebin
  • Ana Bucik po nedeljskem slalomu v Kranjski Gori
    02:02
    Ana Bucik po nedeljskem slalomu v Kranjski Gori
  • Meta Hrovat po uspešnem vikendu v Kranjski Gori
    02:27
    Meta Hrovat po uspešnem vikendu v Kranjski Gori

 

Meta Hrovat je v soboto odlično odpeljala obe vožnji, kar je bilo na koncu dovolj za tretje mesto. V nedeljo se je izkazala tudi v slalomu, njeni slabši disciplini, saj je bila enajsta. Po preizkušnji je povedala: "Mogoče nisem izpeljala obeh voženj, kot bi si želela, toda glede na moje nestanovitne slalomske predstave z veliko odstopov in napak sem naredila dobri vožnji. Na tem lahko gradim naprej. Danes sem imela dobre določene odseke, na drugi vožnji v zgornjem delu, tudi v prvi je bilo tam nekaj uspešnih zavojev. Na ciljni strmini, kjer bi morala biti najboljša, pa se nisem najbolje znašla. Toda popotnica s teh dveh tekem je dobra in grem lahko sproščena na naslednja prizorišča, pomemben del sezone je še pred nami, čeprav temperature kažejo, kot da bo vsak čas konec zime. Po teh lepih izidih na Zlati lisici imam lahko veliko več samozavesti kot prej."

Med dobitnice točk je znova prišla tudi Novogoričanka Ana Bucik, ki je veleslalomskemu 14. mestu dodala 21. uvrstitev na slalomu. Kljub temu pa ni bila povsem zadovoljna: "Nisem se počutila slabo na drugi progi, imela sem premalo tempa in to se pozna. Želela sem si boljšega izida na slalomu, ampak bom morala dobiti več samozaupanja in ritma na treningih te discipline, da bo potem na tekmah bolje. Navzven nisem pokazala, da sem danes razočarana, ko sem prišla v cilj. Skupaj s sobotno tekmo pa lahko rečem, da je za mano lep vikend in s tem moram biti zadovoljna. Le današnja druga vožnja je bila slabša."

'Kot da bi smučala doma'
Velika junakinja konca tedna v Kranjski Gori pa je bila, kot že rečeno, Petra Vlhova, ki je navdušila številne navijače, ki so dopotovali s Slovaške, za kar jim je bila izjemno hvaležna: "Počutila sem se kot doma, bilo je res izjemno veliko slovaških navijačev. Prihajajo pa na vse tekme po svetu v zadnjem času in me podpirajo. Bilo je zelo toplo danes, v drugi vožnji so bili pogoji že slabši kot prej. Ne vem pa, kaj se mi je primerilo med prvo vožnjo. Jezna sem bila, nisem nastopila sebi podobno. Med obema vožnjama sem imela veliko časa za premislek, ker je bil finale skorajda sredi popoldneva. V finalu sem dala vse od sebe, bila sem povsem na meji, brez česar tako ali tako ne moreš zmagati. Imela sem tudi srečo, ker je tik pred ciljem padla Anna Swenn Larsson, ki je imela izjemno veliko prednost in bi slavila, če bi prevozila še nekaj zadnjih vratc."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
17. 02. 2020 10.54
+0
Ana Bucik, sicer vzpodbuden nastop, vendar ji je neprestano žal, ker se odloča tako, kot se in videti je, da jo nobena izkušnja ne spremeni. Naslednje leto ji bo verjetno spet žal, da se ni drugače lotila... .
vicente
16. 02. 2020 20.45
-1
se dobro da imamo turkinjo ki je resila otroka na krvavcu,vsaj ena svetla zvezda na slovenskih smuciscih
Anticripstoned
16. 02. 2020 20.26
+1
Bravo Ferkova...komu ga ti vle..s da te že tok let gledajo na SZS
muri67a
16. 02. 2020 18.22
+5
Maruša Ferk je zvezda Smučarske zveze Slovenije. Je tudi njen odsev in ogledalo.
AS1983
16. 02. 2020 16.46
+14
Nasi obe solidni, to je dobro za naprej
AS1983
16. 02. 2020 16.45
+18
Sreca za vlhovo, ker bi morala gladko zmagat larson- neumna napaka tik pred ciljem
kombajn66
16. 02. 2020 16.47
-2
Ja res škoda in Vlhovi ne privoščim ker je povzpetna da kar kipi