Zmage

Ilka Štuhec: Kot da ne bi nikoli manjkala!

Saas Fee, 05. 11. 2019 11.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
4

Alpska smučarka Ilka Štuhec priprave v švicarskem Saas Feeju ocenjuje kot zelo uspešne. Z ekipo oddaje Preverjeno smo preverili, kaj počne ekipa, ko svetovna prvakinja ne smuča, kdo v ekipi je zadolžen za kuhanje, kako za štirimi stenami ohranjajo vrhunsko razpoloženje.

Več videovsebin
  • Preverjeno! - Kako se pripravlja Ilka Štuhec?
    01:36
    Preverjeno! - Kako se pripravlja Ilka Štuhec?
  • Iz 24UR: Na bele strmine se vrača Ilka Štuhec
    01:54
    Iz 24UR: Na bele strmine se vrača Ilka Štuhec
Ilka Štuhec komaj čaka, da se vrne v tekmovalni ritem.
Ilka Štuhec komaj čaka, da se vrne v tekmovalni ritem. FOTO: 24ur.com
Daljši prispevek o zakulisju dogajanja v ekipi svetovne prvakinje v smuku nocoj (ob 22.00) v oddaji Preverjeno na POP TV.

Najboljša slovenska ženska alpska smučarka zadnjih sezon Ilka Štuhec se je po skoraj 6 mesecih prisilnega počitka, 25. avgusta vrnila na bele strmine. Namesto operacije kolena, kot je sprva kazalo po poškodbi na tekmi svetovnega pokala v Crans Montani, je priznani švicarski kirurg dr. Nikluas Friedrich – poleg dr. Christiana Finka iz Innsbrucka in dr. Richarda Steadmana iz Vaila, zagotovo najbolj cenjen ortoped, ko je govora o alpskem smučanju – odločil, da bodo s posebno opornico, rešili poškodovano koleno. Njegova odločitev se je izkazala za vrhunsko potezo, tako, da je Mariborčanka lahko priprave začela tako, kot je zastavil novi glavni trener svetovne prvakinje v smuku Stefan Abplanalp.

Povrnil ji je samozavest, vlil prepotrebne energije, veliko stavil na izboljšanje tehnike, poleg smuka in superveleslaloma, je 28-letnica veliko trenirala veleslalom. Ekipa se je po dolgem smučarskem kampu v švicarskem Saas Feeju, 23. oktobra razšla za kratek čas in bo v naslednjih dneh znova združila moči onstran Atlantika, natančneje v Copper Mountainu. O tem, kako se je bilo po dolgem premoru vrniti na sneg je spregovorila za oddajo Preverjeno, kjer boste izvedeli kako nanjo gleda tekmica, ki se ji je pridružila pri vadbi na švicarskem ledeniku in kaj vse počne ekipa Ilke Štuhec, ko zaradi spremenljivih vremenskih razmer, trening na snegu odpade. Da bi ji uspelo izpolniti, znova visoko zastavljene cilje.

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bikoborec69
06. 11. 2019 07.48
+4
Bomo navijali
AS1983
05. 11. 2019 21.36
+3
Ilka bi znala dobiti vsaj en smuk v lake louisu
StAnalitik
05. 11. 2019 17.29
+6
Slovenska ekipa ti je pomagala do ZMAG.Me prav zanima,kako bo letos.
tedoVV2HCmedo
05. 11. 2019 14.03
-25
Ilka, pojdi v smučarsko penzijo, ker vemo, da takšnih rezultatov več ne boš ponovila. Boš več česa slavna, ker se te bo poznalo samo po lanskih uspehih.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.