Zimski športi

Ilka Štuhec po šestih mesecih na snegu: Bil je res super dan

Saas Fee, 27. 08. 2019 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se je po šestih mesecih prvič podala na snežni trening. V Saas Feeju bo z ekipo preživela nekaj tednov in trenirala pod taktirko novega trenerja Stefana Abplanalpa. Njeni prvi občutki ob povratku po poškodbi, ki jo je Štuhčeva staknila v Crans Montani, so po informacijah iz njene ekipe nadvse spodbudni.

Ilka Štuhec (na fotografiji) se je navdušena vrnila na bele strmine.
Ilka Štuhec (na fotografiji) se je navdušena vrnila na bele strmine. FOTO: Damjan Žibert

"Res je bilo super. Postavila sem se na smučke in se smučala. Ni bilo težav, tudi koleno in vse ostalo se je kar hitro spomnilo, kako se obnašati. Po nekaj uvodnih vožnjah in lažjih vajah smo šli že na nekoliko zahtevnejše zadeve. Bil je res super dan in zelo se veselim celotnega kampa ter vsega, kar prinaša nadaljevanje," je dejala Ilka Štuhec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ekipa dvakratne zaporedne svetovne prvakinje v smuku je še sporočila, da bo v naslednjih mesecih odpotovala na priprave v Južno Ameriko, saj so razmere za trening v Evropi zaradi pomanjkanja snega slabše kot v preteklih letih.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deejjaann
27. 08. 2019 16.32
+10
upam da bo imela sezono brez poškodb,in da bo lahko dosegala in pokazala vrhunske predstave skozi celo sezono ter na koncu osvojila vsaj 2 kristalna globusa za smuk in superveleslalom v kombinaciji in veleslalomu pa čimvišje uvrstitve tako da bi se ob smoli Šifrinove lahko potegovala tudi za veliki kristalni globus,gremo Ilka
Žac
27. 08. 2019 16.22
+11
Srečno Ilka. Upam da bo koleno zdržalo in nas boš še naprej razveseljevala z vrhunskimi rezultati.