POPKAST

Ilka Štuhec: Pri nas štejejo le zmage, a treba je biti realen!

Ljubljana, 21. 03. 2023 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
6

Napovedi so nehvaležne. Širokoustenje, da je vrhunski rezultat vprašanje trenutka tudi. Ilka Štuhec je v tekmovalno leto 2022/23 zakorakala s petimi smukaškimi zmagami svetovnega pokala, končala pa jo je s sedmimi. Po skoraj štirih letih se je vrnila na zmagovalni oder.

Ali Ilka Štuhec še zna in zmore? Če bi naredili anketo pred uvodno uvodno tekmo minule sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju, bi bil verjetno odstotek tistih, ki so bili v njeno vrnitev na zmagovalni oder prepričani, zelo nizek. Še nižji, če bi se vprašanje glasilo, ali bo Mariborčanka še kdaj zmagala. A vztrajala je, se odrekala, živela v prepričanju, da ima najboljše pogoje in ekipo, ki se je pripravljena podrediti njenim željam. Postajala je samozavestna, četudi v Lake Louisu še ni v popolnosti naganjala strahu v kosti tekmicam.

A s selitvijo na evropska prizorišča so se stvari začele spreminjati, v njej dragem St. Moritzu je po skoraj štirih sušnih letih z drugim mestom potrdila, da je nazaj. Sprostila se je, na vsakem od treningov uživala in na vsaki od tekem na startu bila prepričana, da je sposobna zmagati. In pozitivna miselnost jo je pripeljala do dveh zmag, dveh drugih mest in s 551 točkami ob koncu sezone do drugega mesta v smukaškem seštevku svetovnega pokala. Še zdaleč ni bilo enostavno, a pomembno je, da so v iskanju odgovorov na vprašanja, ki so se jim porajala, vselej našli rešitev. Le na svetovnem prvenstvu ne, kjer v boju z vremenom niso imeli rešitve. Kot nobena o deklet na startu.

V POPkastu se je dotaknila tudi ljudi, ki so pomembno vplivali nanjo, kaj ji je prinesel nov opremljevalec, ali razmišlja o tem, da bi napisala knjigo o vztrajnosti v športu, pa tudi o tem, da v Sloveniji prepogosto šteje zgolj in samo zmaga, čeprav je jasno, da je treba za vsakega od rezultatov še kako garati.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SEJBOBOL
21. 03. 2023 14.12
+3
Dobro dovol o rezultatih . So pac kar so vse je bols k nic . Konec leta je nova sezona in to je to .... Pac neka konstanta v njej ni je pa dalec bolsa kot ce bi smucaj jaz ...
Cene Novak
21. 03. 2023 11.48
+2
Torej avto je odplačan ali kaj!!!
Merhabap
21. 03. 2023 11.47
+1
Ilka vse lepo in prav Slovenija rabi smucaje ne samo v smuku tudi v slalomu in veleslalumu to je čudno gledat smučanje pri nas ne znamo vzgojit podmladka mislim da kandidatov je ampak takšen kaos ki je v državi je odraz na smučanju žal
SlepiSlovenc
21. 03. 2023 11.30
+2
Precej novic o Ilki...Zanima me zakaj 🤷🤦
AbcXyz1
21. 03. 2023 08.17
+10
Pri NAS štejejo le zmage? Šport je tak narejen, tekmovalnost bazira na zmagah in to ni samo pri nas. To je globalno tako.
Klagi
21. 03. 2023 11.44
+0
Zgodba da piko na i. Tudi če je 2. mesto.