Zimski športi

Ilka Štuhec prepričljiva, Čater in Hrobat poravnana

Črna na Koroškem, 29. 03. 2023 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
2

Ilka Štuhec je pričakovano postala državna prvakinja v smuku. Na smukaški preizkušnji v okviru 32. državnega prvenstva Slovenije v alpskem smučanju, ki je potekalo na smučišču na avstrijski strani gore Pece, je Štuhčeva slavila pred Avstrijko Alino Kogler (+1,11) in Poljakinjo Maryno Gasienico-Daniel (+1,63). Druga najboljša Slovenka na današnji tekmi Neja Dvornik je osvojila deveto mesto z zaostankom 3,24 sekunde, kar ji je v smukaški razvrstitvi državnega prvenstva Slovenije prineslo drugo mesto. Ana Bokal, tretja najboljša Slovenka danes, je bila v končni razvrstitvi smuka 14. (+5,26).

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec FOTO: AP

Ilka Štuhec je mednarodno sezono tekmovanj že pred tem končala kot druga najboljša v ženskem smukaškem seštevku svetovnega pokala. V konkurenci članov je prišlo do delitve prvega mesta. Najboljši čas moškega smuka na Peci (1:10,62 minute) sta postavila člana slovenske moške reprezentance v hitrih disciplinah Martin Čater in Miha Hrobat, kar pomeni, da sta slovenska moška državna prvaka v kraljevski disciplini dva. Čater je prišel do osmega naslova državnega prvaka, tretjega v smuku po letih 2017 in 2018. Hrobat pa je osvojil svoj drugi naslov državnega prvaka, prvega v smuku. Leta 2017 je zmagal na veleslalomski tekmi. Na vrhu razvrstitve današnje tekme so bili trije Slovenci. Tretje mesto na tekmi in v smukaški razvrstitvi DP je zasedel Nejc Naraločnik, ki je za reprezentančnima kolegoma zaostal zgolj osem stotink sekunde.

Martin Čater
Martin Čater FOTO: AP

Na smuku je nastopilo 69 tekmovalcev, na startu ženske tekme pa je bilo 23 tekmovalk. Drugič na smukih za DP je prišlo do delitve naslova. Leta 2017 sta si državni naslov v smuku razdelili Ana Bucik in Meta Hrovat, ki sta sicer takrat v razvrstitvi tekme končali na četrtem mestu. Takrat je slavila Srbkinja Nevena Ignjatović pred Slovakinjo Petro Vlhovo in Čehinjo Pavlo Kličnarovo. Na Peci bodo v okviru DP v četrtek in petek izpeljali še tekmovanje v superveleslalomu in alpski kombinaciji. V nedeljo pa bodo na Mariborskem Pohorju izpeljali slaloma.

Gre za prestavljena slaloma, ki bi morala biti prejšnjo soboto v Kranjski Gori. Veleslalomska naslova sta osvojila Neja Dvornik med članicami in Žan Kranjec med člani.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Komentator aligator
30. 03. 2023 09.54
Rekreativci razen Ilke
Merhabap
29. 03. 2023 14.48
+1
kje je prenos smucanja na televiziji