Zimski športi

Ilka Štuhec se je vrnila s spodbudnim šestim mestom v Lake Louisu

Lake Louise, 30. 11. 2018 22.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ilka Štuhec je opravila s svojo prvo tekmo v svetovnem pokalu po 20-mesečni odsotnosti in poškodbi kolena, zaradi katere je izpustila celotno minulo olimpijsko sezono. Na uvodnem ženskem smuku sezone v Lake Louisu je bila šesta. Zmagala je Avstrijka Nicole Schmidhofer, Švicarka Michelle Gisin je bila druga, tretje mesto pa je pripadlo Nemki Kiri Weidle.

Na svojem ljubem prizorišču, kjer je predlani dvakrat zmagala, se je Ilka Štuhec zavihtela v najhitrejšo smukaško deseterico ter s šestim mestom poskrbela za najboljši dosežek slovenskega smučanja v novi sezoni svetovnega pokala.

Mariborčanka je uvodni ženski smuk začela s številko devet ter dokazala, da dobri časi na treningu, bila je deseta, tretja in peta, niso bili slučaj ter da je kljub skoraj dveletni odsotnosti ohranila stik s konkurenco. Ob prihodu v cilj je zaostanek 79 stotink najhitrejše Slovenke zadoščal za takrat tretje mesto. Zaostala je le za Švicarko Michelle Gisin in smučarko iz Liechtensteina Tino Weirather.

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je uvodno smukaško preizkušnjo v novi sezoni v kanadskem Lake Louisu končala na zelo spodbudnem 6. mestu.
Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je uvodno smukaško preizkušnjo v novi sezoni v kanadskem Lake Louisu končala na zelo spodbudnem 6. mestu. FOTO: David Stropnik

Na startu so bile še zagnane izzivalke. S stopničk jo je takoj nato potisnila naslednja na startu Avstrijka Stephanie Venier. Do konca pa sta jo še prehiteli le zmagovalka preizkušnje Nicole Scmidhofer in 22-letna nemška senzacija Kira Weidle, ki še nikoli prej ni stala na odru za zmagovalke, v svetovnem pokalu pa je bila najvišje pred enim letom osma v Lake Louisu.

Vesela je tudi Schmidhoferjeva, ki je pri 29 letih prišla do svoje prve zmage v svetovnem pokalu, potem ko je bila štirikrat na stopničkah in je lani na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu senzacionalno osvojila zlato na superveleslalomu.

Smuk (ž), izidi:
1. Nicole Schmidhofer (Avt) 1:48,13
2. Michelle Gisin (Švi) +0,15
3. Kira Weidle (Nem) +0,50
4. Stephanie Venier (Avt) +0,57
5. Tina Weirather (Lie) +0,59
6. Ilka Štuhec (Slo) +0,94
7. Christine Scheyer (Avt) +0,96
8. Joana Hählen (Švi) +1,05
9. Mikaela Shiffrin (ZDA) +1,23
10. Cornelia Hütter (Avt) +1,43 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.