Zimski športi

Ilka Štuhec: Začetek sezone je bil zelo stresen

Maribor, 21. 12. 2018 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./M.F.
Komentarji
3

Najboljša slovenska alpska smučarka ta hip Ilka Štuhec je prvič po zmagovalnem dvojčku v Val Gardeni stopila pred številčno domačo 'sedmo silo', ki je z zanimanjem prisluhnila občutkom 28-letne Mariborčanke po vrnitvi v svetovni vrh.

Ilka Štuhec priznava, da je bilo zadnjih 21 mesecev ob vračanju po novi hudi poškodbi kolena zelo stresnih in nepredvidljivih. "Ko bolj razmišljam s trenutne časovne distance, menim, da sem si pred uvodnimi tekmami v Lake Louisu zastavila malce preveč ambiciozne cilje. Zato je bilo razočaranje po ne ravno bleščečih uvrstitvah toliko večje," je uvodoma dejala nasmejana Štajerka, ki si je takoj ob vrnitvi bele karavane na staro celino pokorila celotno konkurenco v hitrih disciplinah.

"V smuku sem vedela, da sem hitra. Ko si hiter, pridejo tudi napake, s katerimi sem uspešno opravila. Ko sem si naslednji dan po smukaški zmagi v Val Gardeni ogledala posnetek vožnje, sem ugotovila, da bi lahko še malce zaostala (smeh). Drugače povedano: imela sem še nekaj rezerv, ki bi jih lahko izkoristila, a bi kljub temu ciljno črto prečkala kot prva. To je zelo spodbudna ugotovitev pred nadaljevanjem sezone," se je dobrih občutkov pred smukaško preizkušnjo na legendarni strmini Saslong spomnila 28-letnica, ki bo čez dobra dva meseca branila naslov svetovne prvakinje v kraljevi disciplini alpskega smučanja na svetovnem prvenstvu v švedskem Äreju.

Visok dvig rok slovenske šampionke Ilke Štuhec v znak velike, zmagoslavne vrnitve v svetovni vrh ženskega alpskega smučanja.
Visok dvig rok slovenske šampionke Ilke Štuhec v znak velike, zmagoslavne vrnitve v svetovni vrh ženskega alpskega smučanja. FOTO: AP

Znova uživa v smučanju
Ugotovitev, da je kljub napakam zmožna ohranjati veliko hitrost in, kar je še bolj bistveno – zmagovati, jo je pripeljala do vnovičnih užitkov na progi. "Do Val Gardene nisem bila povsem sproščena, nato pa so se ti občutki vrnili. Za nadaljevanje sezone imam še kar nekaj rezerv, ki jih bom na vsak način skušala aktivirati že na naslednji tekmi. Lepo se je vrniti domov po tako lepih rezultatih, vesela sem vsake pozitivne besede, saj je to najboljša mogoča popotnica za nadaljnje 'bitke'. Do konca sezone je še veliko tekem, zelo pomembnih trenutkov, v katerih bom poskušala predvsem uživati," je ob koncu druženja z novinarji povedala Štuhčeva.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pako-san
21. 12. 2018 22.51
-1
Bravo Mikaela
Ula_
21. 12. 2018 15.52
+5
WOOOW Ilka TOP! Komaj čakam naslednje tekme :)
+14