Zimski športi

Ilka še naprej vedro razpoložena: Optimizem me ne bo nikoli zapustil

Ljubljana, 09. 10. 2020 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec se je v pripravah pred novo sezono alpskega smučanja srečala s številnimi negativnimi posledicami koronavirusa, med drugim je ostala brez pokrovitelja na čeladi. A ostaja pozitivno razpoložena in odločena, da izpolni zastavljene cilje - čeprav utegne imeti kar nekaj težav s treningi, saj je Slovenija za mnoge države že na rdečem seznamu.

Ilka Štuhec je prepričana, da so vrhunski rezultati slovenskih športnikov najboljše zdravilo za trenutno zaskrbljenost ljudi. Sama jih je lačna. Ne izgublja energije s stvarmi na katere nima vpliva. V švicarskem Saas Feeju, kjer je našla najboljše pogoje, morda ne bo več dobrodošla, zaradi covid omejitev. Zaradi omejitev ni bilo priprav na južni polobli, zato je bilo pogoje za dober trening bistveno težje najti. Avstrijski in švicarski ledeniki so bili zasedeni bolj, kot v preteklosti. Čuti pa zaskrbljenost pokroviteljev, saj nihče ne ve natančno, kako bo v prihodnje. Namesto tradicionalnega uvoda onstran Atlantika, se bo za izkušeno Mariborčanko vse skupaj začelo v St. Moritzu. Kraju, kjer je prvič v karieri okusila slast osvojitve naslova svetovne prvakinje. Stalnica pa ostajajo visoki cilji. Jasno je, da ima oprtan nahrbtnik svetovne prvakinje, čeprav je Cortina še zelo daleč. Sploh v trenutnih razmerah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
10. 10. 2020 14.44
+1
Upam, da se letos ilka vrne na zmagovita pota, kot je ze bilo v smuku, po moje ji svicarski st. Moritz ustreza