Zimski športi

VIDEO: Janus brez jasnega odgovora o nadaljevanju: Zdaj nas čakajo pogovori, kako naprej

Planica, 24. 03. 2018 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Nisem naveličan. Ker se stvari nenehno dogajajo. Prihajajo novi fantje, drugi odhajajo. Zanimivo je," je v pogovoru z našim novinarjem v Planici Maticem Flajšmanom dejal trener slovenske reprezentance Goran Janus. Na vprašanje, ali bo vodil mlado gardo fantov, ki prihaja tudi naslednjo sezono, pa je odgovoril: "Videli bomo, zdaj nas čakajo analize in pogovori, kako naprej."

Poglavar slovenskih orlov zadnjih osem let se je v javnosti večkrat znašel na tnalu, da so se ga fantje nasitili in da je v reprezentanci potreben nov veter. A Goran Janus je v pogovoru za 24ur.com dejal, da se dela v reprezentanci, s katero ima pogodbo še dve leti, ni prenajedel. Verjame, da se za prihodnost slovenskih skokov ni treba bati, saj prihaja mlada garda fantov. "Pred nami je lepa prihodnost, veliko fantov je mladih, to recimo Nemčija in Poljska pogrešata. A vendarle opozarjam, da je lahko priti do 20. mesta, potem pa se stvar zakomplicira. Vedno težje je. Veliko skakalcev je zelo skupaj in težko je priti zraven," je pojasnil Janus.

"Predvsem v prejšnjih letih sem vedno zagovarjal, da je uvrstitev med deseterico zame vrhunski izid. Tega se držim in temu bo tako tudi v prihodnje," je očitke o malce slabši letošnji sezoni ovrgel Janus. Slovenski orli so nas v preteklih sezonah razvadili z zmagami in stopničkami, tudi v tej sezoni jih je bilo nekaj. Zmagi sta priskakala Jernej Damjan (Ruka) in Anže Semenič (Zakopane), na tretje mesto pa je v Zakopanah skočil Peter Prevc, ekipno pa je Slovenija dvakrat stala na odru za zmagovalce (Vikersund 3. mesto in Planica 3. mesto).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

expert100
25. 03. 2018 12.19
-1
Janus je veliko prispeval slovenskim skokom, kar mu nikoli nihče ne bo oporekal, vendar,dejstvo je da kvaliteta slovenskih skokov pada od tiste nore sezone Petra, ko smo bili drugi v skupnem seštevku nacij, slabši lanski sezoni in še slabši letošnji je napočil čas, da se poslovi v dobro slovenjih skokov. Po vseh teh letih pride do naveličanosti v ekipi, kar se pozna po slabši klimi in če ni klime ni prave motivacije in posledično ni rezultatov. Pokazatelj vsega so fantje, ki so prišli iz B ekipe, od delali nekaj dobrih tekem, kasneje pa se izgubili v povprečju, zakaj? Tudi Robi se je sedaj po koncu sezone izpovedal kakšen odnos je imel do njega, čeprav bi to isto lahko povedal še v času olimpijade, ko je bil gost v studiu in dobil vprašanje,, Kdo je kriv za slabe rezultate?,, takrat na žalost ni imel tisto moškega, da bi povedal to kar je resnica in odgovornost prenesel na tekmovalce.
happyrainbow
25. 03. 2018 12.17
+0
Žal trener, ki zagovarja, » da je uvrstitev med deseterico zanj vrhunski izid« ne dela favoritov. Da ne bo pomote: uvrstitev v deseterico je odličen rezultat vendar ne VRHUNSKI. Potrebno je pripraviti fante za deseterico in napasti stopničke. To naj bi bilo vrhunsko delo in vrhunski rezultati!
happyrainbow
25. 03. 2018 10.58
-2
Janus verjame, da se za prihodnost slovenskih skokov ni treba bati, saj prihaja mlada garda fantov. Pozabil je pa povedati, da te fante v glavnem ‘delata’ Bertoncelj in Šinkovec; zelo kratek čas obdržijo svojo s seboj prinešeno kvaliteto in pod njegovim vodstvom hitro padejo v temno sivo povprečje. Edini, ki je uspel pri Janusu formo obdržati čez celo sezono je bil Peter leta 2016.
Pikabalonca
24. 03. 2018 20.48
+10
Janus greš po poti Mateje Svet..Tine Maze, vsi, ki so nekaj dali...bili vrhunski..so za Sloveijo breme in odveč postali zdej si ti na vrsti....spomni se besed PIPIJA...Slovenija oprosti vse samo USPEHA POSAMEZNIKA NE..najbolj pa sovraži uspešne SLOVENCE..
murate
24. 03. 2018 19.42
+6
Skoki so šport in v športu zelo težko delaš na silo.Kar nekaj talentiranih fantov v mladinskih pogonih ima danes narejeno fakulteto,ne vem Šinkovec naprimer...Naš šolski sistem ne tolerira drugih talentov kot biflanje,vse ostalo je moteče in potrebno v kali zatreti.Zakaj fakultete ne omogočijo športnikom vrhunske karijere in šolanja.Zaradi pritiskov staršev ,da se otroci šolajo,pustijo šport,baza je majhna ,posledično je potem tako kot je.
grevid
24. 03. 2018 19.52
+1
murate
24. 03. 2018 19.34
+7
goran se mi ne zdi slab trener ,vprašanje je kaj bo boljše ,če se ga zamenja
Anticripstoned
24. 03. 2018 19.32
-12
Človek spokej mi. Pa hvala za vse
ehjaehja
24. 03. 2018 19.50
-2
sodelujem
24. 03. 2018 18.29
-3
Ja, dolgo je bilo pod pokrovko,morda bo pa kaj povedal.....
pbjr
24. 03. 2018 15.51
+0
Goran, išči si novo zaposlitev, Jasnič že žlobudra o večnosti in nenanadomestljivosti! Kajti večen in nenadomestljiv je samo on!
pbjr
24. 03. 2018 15.51
-12
Goran, išči si novo zaposlitev, Jasnič že žlobudra o večnosti in nenanadomestljivosti! Kajti večen in nenadomestljiv je samo on!