Zimski športi

Zmaji za odlično igro niso bili nagrajeni z zmago

Celovec, 03. 01. 2023 21.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Hokejisti SŽ Olimpije so v 36. krogu razširjenega avstrijskega prvenstva gostovali v Celovcu pri ekipi KAC. Ljubljančani, ki so pred dnevi z zmago v Asiagu končali negativen niz osmih zaporednih porazov, so proti klubu z največ naslovi avstrijskega prvaka odigrali zelo dobro tekmo. Zmaji so dvakrat vodili, imeli na koncu celo več strelov na gol od gostiteljev, ki pa so izkoristili izkušnje in pred 4000 gledalci po podaljšku slavili s 4:3. Je pa Olimpija po gostovanju na Koroškem bogatejša za točko.

Mitja Šivic poudarja, da se je ekipa po osmih zaporednih porazih močno dvignila in kaže povsem drugačen obraz v novem letu.
Mitja Šivic poudarja, da se je ekipa po osmih zaporednih porazih močno dvignila in kaže povsem drugačen obraz v novem letu. FOTO: Luka Kotnik

Ljubljanski hokejisti, ki so decembra doživeli kar osem porazov in zdrsnili na predzadnje mesto v ligi, so novo leto začeli precej bolje. Potem ko so v nedeljo premagali Asiago, so bili danes zelo blizu uspehu tudi v Celovcu, a so se na koncu morali zadovoljiti s točko za poraz po podaljšku. Celovčani so pred tednom dni v Tivoliju slavili prepričljivo s 6:1, a že takrat je bil vtis zeleno-bele zasedbe vsaj v prvi polovici dober. Takrat je šepala učinkovitost, tokrat pa so Ljubljančani tudi zadevali. Korošci, ki se borijo za mesta med prvimi šestimi in s tem neposreden vstop v končnico, so tako morali slovenske tekmece večji del dvoboja loviti. Za prvo ljubljansko vodstvo je poskrbel Marc Olivier Vallerand že na začetku dvoboja, izenačil je slovenski reprezentant v dresu rdečih Rok Tičar, ko so imeli Celovčani dva igralca več.

A tudi začetek drugega dela je pripadel gostom, zadel pa je Žiga Mehle. A so si nato gostje dovoli napako in ob prednosti igralca več so jim tekmeci ušli v protinapad in izenačili, le nekaj minut pozneje pa ob izenačenih močeh na ledu še povedli. Tako je bilo videti, da bo KAC vendarle upravičil vlogo favorita. A se borbeni gostje še niso predali, tri minute pred koncem pa je na 3:3 izenačil Chris Neill in izsilil podaljšek.

V tem so imeli gostje dvakrat smolo: najprej je Vallerand zadel okvir gola, ko pa je do konca manjkalo samo še pet sekund, je domači vratar Sebastian Dahm podal plošček izza gola, do njega je prišel Lucas Lessio in tik pred koncem premagal gostujočega vratarja Anthonyja Morrona za 4:3.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v petek, ko bodo gostili zadnjeuvrščeni Vorarlberg.

Izid, liga ICEHL, 36. krog:        
KAC Celovec – SŽ Olimpija 4:3 (1:1, 2:1, 0:1 ;1:0) 
Tičar 18., Fraser 29., Bukarts 31., Lessio 65.; Vallerand 3., Mehle 27., Neill 57.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PSIHOTERAPEVT
04. 01. 2023 09.11
Ce pa je bila to odlicna igra pol pa ne vem.. sem gledal tekmo v zivo, Olimpija je dobila 2 solska gola za 1-1 in 2-1, ze med tekmo sem dobil obcutek, da si zmage ne zasluzijo.